TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Tussenjaar: alles over de mogelijkheden en risico’s

Het TussenjaarKenniscentrum is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en zonder externe financiering. Deze wil ervoor zorgen dat op onderwijsinstellingen brede informatie wordt gegeven over de mogelijkheden, kansen en risico’s van een tussenjaar. ​Omdat dit bijdraagt aan een bewuste keuze voor studeren in het hoger onderwijs. En omdat een onvoorbereid tussenjaar extra risico’s met zich meebrengt.

Op de website van de Rijksoverheid worden alle gebruikers van de tool Tussenjaar nemen: wat moet ik regelen verwezen naar informatie verzameld op deze website. En naar Workshop Tussenjaarplan, die vanuit het TussenjaarKenniscentrum wordt aangeboden en verspreid.

online TussenjaarBeurs 20 juni 2020

 

Op zaterdagmiddag 20 juni vindt een online versie van de TussenjaarBeurs plaats. Met interactieve sessies van organisaties die activiteiten aanbieden voor in een tussenjaar in binnen- en buitenland. Inschrijven hiervoor is gratis.

Tussenjaar in Corona-tijd?

 

Is het slim om nu een tussenjaar in te gaan? Of niet? Ook in Corona-tijd biedt een tussenjaar kansen om de overstap naar het hoger onderwijs makkelijker te maken. Maar hieraan zijn natuurlijk risico’s verbonden.

tussenjaar artikel het Parool
Doorstuderen of een tussenjaar?
tussenjaar artikel AD
Hoe een tussenjaar de kans op studiesucces kan vergroten
tussenjaar artikel NRC
Hoe voorkom je dat een tussenjaar ontaardt in bankhangen?
tussenjaar artikel VvSL
Zo is een tussenjaar een goed plan B
tussenjaar artikel AD
Tussenjaar voorkomt verprutsen studiekeus
tussenjaar artikel NRC
Zo maak je van je tussenjaar een succes
tussenjaar artikel het Parool
In dit jaar leerde ik op eigen benen staan