TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

 Gratis e-gids ‘Studiesucces en Tussenjaar’

 

In e-gids ‘Studiesucces en tussenjaar: kansen en gevaar’ lees je hoe je 7 benodigdheden voor een fijne (studie)loopbaan kunt versterken. En wat hierbij risico’s en kansen van een tussenjaar zijn. Het is slim om hier goed naar te kijken. Omdat de uitvalcijfers in het hoger onderwijs schrikbarend zijn. En omdat een tussenjaar risico’s met zich meebrengt. Maar je hoeft niet per se op reis en hebt niet per se veel geld nodig om jouw kansen op een fijne (studie)loopbaan in een tussenjaar te kunnen vergroten.

 

Deze gids helpt je om zelf te bepalen hoe en wanneer jij de hierin beschreven benodigdheden voor een fijne (studie)loopbaan kunt en wilt versterken. Zo kies je goed geïnformeerd en bewust voor een tussenjaar of studeren. Vinden jouw ouders dit spannend? Laat hen dan ook deze gids lezen.

Onderstaande video werd gemaakt voor de bachelor open dag op 27 maart 2021 van Radboud Universiteit. Door Daniëlle Vogels; maker van deze e-gids, oprichter van het TussenjaarKenniscentrum en jongerencoach gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding.

Voor Studiekeuze123 schreef zij het artikel ‘Zorgt een tussenjaar voor een sterkere studiestart?’ Studiekeuze123 is opgericht door studenten, het hoger onderwijs en het ministerie van Onderwijs om objectieve studiekeuze-informatie te verzamelen en te verspreiden.

Waarom deze e-gids?

 

Stoppen met een studie heeft vervelende financiële en vaak ook emotionele gevolgen, merkte ik in mijn praktijk als jongerencoach gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding. Er zijn veel mogelijkheden om in een tussenjaar je kans op studiesucces te vergroten. Maar dit brengt risico’s met zich mee.

Met deze gids en de oprichting van het TussenjaarKenniscentrum wil ik de kans op uitval in het hoger onderwijs en kans op een teleurstellend tussenjaar helpen verkleinen.

Groet, Daniëlle Vogels.