TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

 Gratis e-gids ‘Studiesucces en Tussenjaar: kansen en gevaar’

 

De uitvalcijfers in het hoger onderwijs zijn schrikbarend. In deze beknopte digitale gids lees je hoe je 7 benodigdheden voor succesvol studeren kunt verzamelen en versterken. En wat hierbij risico’s en kansen van een tussenjaar zijn. Hiervoor heb je niet per se veel geld nodig en hoef je niet per se op reis.

 

  • Voor leerlingen van 4/5 havo, 5/6 vwo, studenten (voor)laatste jaar mbo niveau 3/4 en hun ouders.
  • 19 pagina’s A4 met praktische tips en links naar nuttige en actuele achtergrondinformatie.
  • Een bijbehorende instructie voor een LOB-les kan hier worden gedownload.

Deze video werd gemaakt voor de bachelor open dag op 27 maart 2021 van Radboud Universiteit. Door Daniëlle Vogels, oprichter van het TussenjaarKenniscentrum en maker van e-gids ‘Studiesucces en tussenjaar: kansen en gevaar’.

Waarom deze e-gids?

 

Stoppen met een studie heeft vervelende financiële en vaak ook emotionele gevolgen, merkte ik in mijn praktijk als jongerencoach gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding. Er zijn veel mogelijkheden om in een tussenjaar je kans op studiesucces te vergroten. Maar dit brengt risico’s met zich mee.

Met deze gids en de oprichting van het TussenjaarKenniscentrum wil ik de kans op uitval in het hoger onderwijs en kans op een teleurstellend tussenjaar helpen verkleinen.

Groet, Daniëlle Vogels.