TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

 Gratis eGids ‘Studiesucces en tussenjaar: kansen en gevaar’

 

In deze beknopte digitale gids lees je hoe je 7 benodigdheden voor succesvol studeren kunt verzamelen en versterken. En wat hierbij risico’s en kansen van een tussenjaar zijn. Ook in Coronatijd en zonder dat je hiervoor veel geld nodig hebt.

 

  • Voor leerlingen van 4/5 havo, 5/6 vwo, studenten (voor)laatste jaar mbo niveau 3/4 en hun ouders.
  • 20 pagina’s A4 met praktische tips en links naar nuttige en actuele achtergrondinformatie.
  • Auteur: Oprichter van het TussenjaarKenniscentrum en jongerencoach gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding drs. Daniëlle Vogels.
  • Scholen kunnen een bijbehorende beknopte lesinstructie voor decanen, studieloopbaanbegeleiders en mentoren hier bestellen. Deze kost 195,- ex btw. en bevat onder meer enkele opdrachten die leerlingen aan hun ouders kunnen voorleggen. Omdat het voor alle leerlingen en hun ouders waardevol is om hierover breed te worden geïnformeerd en aan het denken gezet.
  • Kijk ook naar Workshops Studiesucces en Tussenjaar en Tussenjaarplan.

 

Waarom deze gids?

‘Bijna een op de drie studenten in Nederland stopt binnen een jaar met de gekozen studie. Zij hebben dan een (deel van een) tussenjaar. Stoppen met een studie heeft vervelende financiële en vaak ook emotionele gevolgen, merkte ik in mijn praktijk als jongerencoach gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding.

Met deze gids wil ik jouw kans op uitval in het hoger onderwijs en kans op een teleurstellend tussenjaar helpen verkleinen. Ik hoop dat jouw ouders deze gids ook zullen lezen. Omdat zij op dit alles, ook onbedoeld, veel invloed kunnen hebben.

Misschien vind je het leuk om te weten dat ik zelf een tussenjaar nam voordat ik in 1992 ging studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hierover schrijf ik verder niet in deze gids. Omdat ik jou en jouw ouders met mijn persoonlijke ervaringen zo min mogelijk wil beïnvloeden.’

Groet Daniëlle Vogels, oprichter en directeur-bestuurslid van het TussenjaarKenniscentrum.’

 

Danielle Vogels oprichter TussenjaarKenniscentrum