TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

 

 

Online informatiesessie ‘In een tussenjaar (studie)loopbaankansen vergroten’

 

Voor: decanen, studieloopbaanbegeleiders en mentoren van jongeren met een migratieachtergrond en/of jongeren die als eerste in hun familie de overstap gaan maken naar het hoger onderwijs.

Datum/tijdstip: donderdag 23 juni van 20.00 tot ongeveer 21.00 uur (afhankelijk van vragen).

Locatie: online.

Inhoud: Voor jongeren die als eerste in hun familie de mogelijkheid hebben om te gaan studeren en/of een migratieachtergrond hebben, lijkt een tussenjaar geen goede optie. Zij en hun ouders zijn er vaak niet van op de hoogte hoe zo’n jaar – zonder dat je rijk hoeft te zijn of moet reizen – kan worden gebruikt om (studie)loopbaankansen te vergroten.

In deze sessie krijg je informatie om jongeren en ouders hierover evenwichtig te kunnen informeren, met aandacht voor risico’s die aan een tussenjaar zijn verbonden. Zodat zij goed geïnformeerd kunnen kiezen wat voor hen het beste moment is om te starten met studeren.

Door: Daniëlle Vogels, oprichter/directeur-bestuurslid van het TussenjaarKenniscentrum en jongerencoach gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding. Allan Barzndji, oprichter van Powerjaar en daarvoor Private Banker bij ING, geeft hierbij toelichting vanuit zijn persoonlijke ervaring.