TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Data tussenjaar-oriëntatie met open inschrijving. Naast activiteiten op en voor onderwijsinstellingen vinden in de komende periode de volgende plaats met open inschrijving:

  • Donderdagavond 24 november a.s.: online workshop Studeren of een tussenjaar? Voor jongeren en ouders die twijfelen.
  • Woensdagavond 7 december a.s.: online workshop Tussenjaarplan. Voor wie een persoonlijk plan wil maken, risico’s en kosten wil beperken, en dit jaar wil gebruiken om kansen op een fijne (studie)loopbaan te vergroten.
  • Woensdagavond en donderdagavond 18 en 26 januari 2023: online TussenjaarBeurs. Voor oriëntatie op mogelijkheden voor invulling van een tussenjaar in binnen- en buitenland. Met inleiding ´Hoe een tussenjaar bijdraagt aan een goede studiekeuze’ door Hermien Miltenburg, oudervoorlichter, bestuurslid van het TussenjaarKenniscentrum en maker van blog Studiekeuzekind.

Voor actuele overzichten van mogelijkheden in binnen- en buitenland, tips om kosten te beperken en het ‘Stappenplan naar een waardevol tussenjaar’ kijk hier…

Donderdag 10 november a.s. 1-daagse cursus vanuit belangenbehartiger voor begeleiders in het voortgezet onderwijs en mbo BiOND. Voor decanen, mentoren en studieloopbaanbegeleiders die leerlingen/studenten goed geïnformeerd willen helpen bij de afweging ‘studeren of een tussenjaar’ en willen helpen om een eventueel tussenjaar goed voor te bereiden en te kunnen gebruiken voor een betere overstap naar het hoger onderwijs. Lees meer…

Recente artikelen. Enkele lezenswaardige artikelen over het onderwerp tussenjaar die sinds onze vorige nieuwsbrief verschenen: