TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Tussenjaar-decanen. Nieuw. Onderwijsprofessionals die zich hebben verdiept in de mogelijkheden en risico’s van een tussenjaar bieden hulp vanuit het TussenjaarKenniscentrum. Voor jongeren en ouders die geen mogelijkheid hebben om deel te nemen aan Workshop Tussenjaarplan , de TussenjaarBeurs te bezoeken, of die persoonlijke vragen hebben voorafgaand of tijdens een tussenjaar. Lees meer….   

 

TussenjaarBeurs. Voor in de agenda. De volgende landelijke TussenjaarBeurs voor scholieren, ouders en onderwijsprofessionals vindt plaats op donderdagmiddag en -avond 26 maart 2020 bij het Wellantcollege in Houten (bij Utrecht). Inschrijven hiervoor is verplicht, maar nu nog niet mogelijk. Jongeren die een tussenjaar overwegen en hun ouders wordt aangeraden niet te wachten met oriënteren, en alvast te kijken naar mogelijkheden in binnen- en buitenland en tips om kosten en risico’s van een tussenjaar te beperken op deze pagina. Wie bericht wil krijgen wanneer de inschrijving voor deze beurs wordt geopend kan zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.

 

Enquête. Uit een enquête die werd ingevuld door ruim 100 havo/vwo decanen, tussen september 2016 en februari 2019, blijkt dat op bijna twee derde van de vo-scholen het onderwerp tussenjaar alleen kort wordt besproken met individuele leerlingen. Het TussenjaarKenniscentrum wil ervoor zorgen dat alle havo, vwo en mbo scholieren in Nederland onafhankelijke informatie krijgen over de mogelijkheden en risico’s van een tussenjaar. Lees hier over het belang hiervan en de activiteiten die hiertoe worden uitgevoerd.

Artikelen. Recente artikelen met waardevolle informatie over mogelijkheden, risico’s en effecten van een tussenjaar:

 

Cursus voor decanen en studieloopbaanbegeleiders. Op 17 oktober is in Utrecht weer de 1-daagse cursus ‘Doorstuderen of een tussenjaar? Help leerlingen en ouders op weg. Aangeboden door verenigingen NVSNVL en VvSL.