TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Voorlichting door studenten met tussenjaar-ervaring

Oud-leerlingen die zelf een tussenjaar hadden voorlichting laten geven over dit onderwerp kan heel waardevol zijn. Tenminste, als zij niet alleen vertellen over de manier waarop zij dit zelf hebben ingevuld en wat hieraan geweldig was. Het TussenjaarKenniscentrum kan hen materialen en naar wens een persoonlijke telefonische instructie geven om ervoor te zorgen dat zij een goed gefundeerde voorlichting op uw school kunnen verzorgen, waarbij zij ingaan op de vele mogelijkheden die er zijn om een tussenjaar in te vullen in binnen- en buitenland, de risico’s die hieraan zijn verbonden en mogelijkheden om deze te beperken. Hun eigen ervaringen kunnen zij hierin eenvoudig verwerken.

Om dit te kunnen doen zonder kosten in rekening te brengen aan uw school zijn 2 dingen nodig:

  1. U gaat zelf op zoek naar 1 of 2 oud-leerlingen van uw school die een tussenjaar hadden en die dit willen doen. Zij krijgen de benodigde materialen en naar wens persoonlijke telefonische instructie van het TussenjaarKenniscentrum. Let op: Dit is geschikt voor voorlichting aan leerlingen. Voorlichting aan ouders adviseren wij te laten geven door mensen met meer levens- en professionele ervaring. Wilt u dit zelf doen, dan kunt u deelnemen aan deze 1-daagse cursus van de NVSNVL-Academie. Wilt u dit laten doen door een tussenjaardecaan van het TussenjaarKenniscentrum dan kost dit 195,- ex btw en reiskosten. U kunt dit eventueel ook (laten) doen samen met een oud-leerling met tussenjaar-ervaring.
  2. Uw school biedt enige tijd na deze voorlichting in hetzelfde schooljaar ruimte om Workshop Tussenjaarplan te laten plaatsvinden. Leerlingen kunnen hieraan alleen deelnemen samen met tenminste 1 ouder, en liefst met 2. Deze workshop wordt dan verzorgd door een tussenjaardecaan van het TussenjaarKenniscentrum. Deelnamekosten zijn € 35,- per gezin. Belangstellenden kunnen zich dan aanmelden via een unieke inschrijflink en het TussenjaarKenniscentrum zorgt voor de administratie.

Voor meer informatie neem contact op.