TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Het TussenjaarKenniscentrum wil ervoor zorgen dat alle havo, vwo en mbo scholieren in Nederland informatie krijgen over de mogelijkheden en risico’s van een tussenjaar. Als aanvulling op voorlichting over studiekeuze. Hieraan ten grondslag ligt de visie dat kennis hierover de basis vormt voor een bewuste keuze voor studeren in het hoger onderwijs.

Daarnaast wil dit het TussenjaarKenniscentrum ervoor zorgen dat jongeren die een tussenjaar overwegen zich hierop goed kunnen voorbereiden. En dat hun ouders hen hierbij goed kunnen begeleiden.

Het TussenjaarKenniscentrum heeft geen commerciёle doelstelling en maakt geen reclame voor bedrijven die activiteiten verkopen voor de invulling van een tussenjaar. Dit wordt wordt inhoudelijk gesteund door de Vereniging van Schooldecanen en Loopbaanbegeleiders VvSL, de Vereniging voor begeleiders in het vo en mbo NvS-NvL en de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs Nuffic.

Dit verzamelt verspreidt informatie door:

Dit is opgezet door drs. Daniëlle Vogels, onafhankelijk tussenjaar-deskundige en jongerencoach gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding. Zij ontwikkelde Workshop Tussenjaarplan, traint (ervarings)deskundigen om vanuit het TussenjaarKenniscentrum voorlichting en Workshop Tussenjaarplan te gaan geven en traint onderwijsprofessionals die dit vanuit hun onderwijsinstelling willen doen.