TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Het TussenjaarKenniscentrum wil ervoor zorgen dat alle havo, vwo en mbo scholieren in Nederland informatie krijgen over de mogelijkheden en risico’s van een tussenjaar. Als aanvulling op voorlichting over studiekeuze. Hieraan ten grondslag ligt de visie dat kennis hierover de basis vormt voor een bewuste keuze voor studeren in het hoger onderwijs.

Hiernaast wil het TussenjaarKenniscentrum ervoor zorgen dat jongeren die een tussenjaar overwegen zich hierop goed kunnen voorbereiden. En dat hun ouders hen hierbij goed kunnen begeleiden.

Het TussenjaarKenniscentrum is gestart in 2018. Het heeft geen commerciёle doelstelling en maakt geen reclame voor bedrijven die activiteiten verkopen voor de invulling van een tussenjaar. Dit wordt wordt inhoudelijk gesteund door de Vereniging van Schooldecanen en Loopbaanbegeleiders VvSL, de Vereniging voor begeleiders in het vo en mbo NvS-NvL en de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs Nuffic.

Dit verzamelt en verspreidt informatie door:

De kern van het TussenjaarKenniscentrum bestaat uit:

Zo zijn al voorlichting, workshops en cursussen gegeven aan scholieren, ouders, decanen en leerlingbegeleiders van o.a. decanenkringen Utrecht, Groningen, Zuid- en Midden Limburg, Den Haag e.o. , Friesland, Nijmegen eo, West-Brabant, Rotterdam e.o., Kennemerkring
Zernike College Groningen
Bernard Lievegoed School Maastricht
Rijnlands Lyceum Oegstgeest
Kandinsky College Nijmegen
Hofstad Lyceum Den Haag
GSR Rotterdam
Koningin Wilhelmina College Culemborg
Helicon Nijmegen
SG Canisius Almelo
Ashram College Alphen aan den Rijn
Almere College
Marne College Bolsward
Montessori Lyceum Herman Jordan Utrecht
Comenius College Hilversum
Pallas Athene College Ede
Etty Hillesum College Den Helder
Montessori Lyceum Amsterdam
Coornhert Gymnasium Gouda