TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Het TussenjaarKenniscentrum is een stichting zonder winstoogmerk. Dit zorgt voor onafhankelijke informatie over de mogelijkheden, kansen en risico’s van een tussenjaar. Als aanvulling op voorlichting over studiekeuze. ​Omdat dit bijdraagt aan een bewuste keuze voor studeren in het hoger onderwijs. En omdat een onvoorbereid tussenjaar extra risico’s met zich meebrengt.

Dit wordt wordt inhoudelijk gesteund door de Vereniging van Schooldecanen en Loopbaanbegeleiders VvSL, de Vereniging voor begeleiders in het vo en mbo NvS-NvL en de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs Nuffic.

Het Tussenjaarkenniscentrum verzamelt en verspreidt informatie via:

De kern van het TussenjaarKenniscentrum bestaat uit:

  • Jos Karssies, studentendecaan van Rijskuniversiteit Groningen.
  • Hermien Miltenburg, voorlichter van Wageningen University, Maastricht University en maker van Studiekeuzekind.nl
  • Leo Molenaar, persoonlijk coach, voormalig decaan van Lyceum aan Zee en studiekeuze- en loopbaanadviseur van Vrije Universiteit Amsterdam.
  • Irma Poelman, decaan van Wellant MBO.
  • Hans Roorda, decaan havo/vwo van GSG Guido, trainer van de Loopbaangroep en projectleider van de Projectgroep havo-hbo regio Amersfoort.
  • Ineke van der Sar, decaan van het Rijnlands Lyceum Oegstgeest.
  • Sandy Schepers-Ditters, mbo-docent en (studie)loopbaanbegeleider bij het Graafschap College en coördinator MBO Opleidingsschool A & A.
  • Fenna Schrauwen, persoonlijk coach en voormalig decaan van Markland College Oudenbosch.
  • Daniëlle Vogels, oprichter van het TussenjaarKenniscentrum en jongerencoach gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding.
  • Maritha Westhout, trajectbegeleider zorg & vertrouwenspersoon studenten Curio (ROC West-Brabant).

In oktober 2019 is van het TussenjaarKenniscentrum een stichting zonder winstoogmerk gemaakt. Dit heeft vooralsnog geen externe financiering. De oprichtingsakte kwam tot stand dankzij hulp van Notaris Van Schaik te Bemmel. Het bestuur bestaat uit Hermien Miltenburg (bestuurslid), Hans Roorda (bestuurslid) en Daniëlle Vogels (directeur/bestuurslid). Nadere informatie over hen staat hierboven. Zij ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden als bestuurder.

Van april 2016 tot oktober 2019 leidde Daniëlle Vogels zonder opdracht en externe financiering de oprichting van het TussenjaarKenniscentrum.

Bekijk hier de activiteiten van het TussenjaarKenniscentrum van april 2016 tot en met april 2019.