TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Tussenjaar hulp en advies

​Voor een goede voorbereiding van een tussenjaar raden wij aan deel te nemen aan Workshop Tussenjaarplan (dit kan online). En een bezoek aan de TussenjaarBeurs. Heb je persoonlijke vragen voorafgaand of tijdens een tussenjaar? Dan kun je voor advies terecht bij onze tussenjaardecanen en studenten die een tussenjaar hadden. 

TIP: Kijk voor informatie over de volgende onderwerpen eerst op deze pagina’s:

 

Gratis antwoord via mail

 

Wil je een vraag stellen aan een student of tussenjaardecaan, kijk dan hieronder met wie jij contact wilt opnemen. Aan een antwoord via mail zijn geen kosten verbonden. De decanen hebben ruime ervaring in onderwijs en coaching en brede kennis van de mogelijkheden en risico’s van een tussenjaar. Met hen kun je ook een persoonlijke afspraak maken, eventueel telefonisch. Hiervoor wordt mogelijk een vergoeding gevraagd. De tussenjaardecaan overlegt hierover vooraf met jou.

Emma nam een tussenjaar na haar eindexamen vwo in 2018. Zij regelde stages voor zichzelf, om te kunnen ontdekken wat ze wilde gaan studeren. Hierover schreef ze het blog 30 stages in een jaar. Sinds 2019 studeert Emma Natuur- en sterrenkunde, en scheikunde aan Universiteit Utrecht. Stel hier vragen aan Emma.

Calvin had een tussenjaar in 2013/2014. Hij nam een tussenjaar omdat hij nog geen zin had om te gaan studeren. In zijn tussenjaar speelde hij in een hockeyteam in Birmingham, studeerde in Cambridge en liep stage bi het bedrijf van zijn vader. Hij volgt nu een bachelor business administration in entrepreneurship bij Team Academy in Amsterdam. Lees zijn verhaal en tips  en stel hier vragen aan Calvin.

Dianne nam een gap year tussen haar bachelor en masterstudie. Ze rondde haar bachelor Sociologie af in 2019 en wist nog niet in welke richting ze verder wilde studeren. In haar tussenjaar ging ze als au-pair naar Nieuw-Zeeland. In Nederland werkte ze onder meer in de thuiszorg en op de afdeling marketing en communicatie van de Radboud Universiteit. Bekijk haar ervaringen en tips en stel hier vragen aan Dianne.

Kim was na 6 jaar hard werken op school toe aan rust. Dit was haar belangrijkste reden om in 2018 een tussenjaar te nemen. Kim koos ervoor om niet op reis te gaan en andere dingen te doen om zichzelf te ontwikkelen. Ze studeert nu voor leraar Nederlands bij Fontys in Tilburg. Lees haar ervaringen en tips en stel hier vragen aan Kim.

Dit zijn de tussenjaardecanen die je vanuit het TussenjaarKenniscentrum op verschillende plekken in het land hulp bieden: