TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Tussenjaar hulp en advies

Heb je persoonlijke vragen voorafgaand of tijdens een tussenjaar? En kan de decaan of studieloopbaanbegeleider van jouw onderwijsinstelling je niet helpen? Dan kun je terecht bij onze tussenjaardecanen en studenten die een tussenjaar hadden: zie hieronder op deze pagina.

Weet je nog niet zeker of je een tussenjaar wilt nemen? Lees dan gratis digitale gids Studiesucces en tussenjaar: kansen en gevaar. Voor een goede voorbereiding van een tussenjaar neem deel aan Workshop Tussenjaarplan. Dit kan via jouw school of online. En schrijf je in voor de online TussenjaarBeurs op 24 juni 2021.

 

Gratis antwoord via mail

 

Wil je een vraag stellen aan een student of tussenjaardecaan? Kijk dan hieronder met wie jij contact wilt opnemen. Aan een antwoord via mail zijn geen kosten verbonden. De tussenjaardecanen hebben ruime ervaring in onderwijs en coaching en brede kennis van de mogelijkheden en risico’s van een tussenjaar. Met hen kun je ook een persoonlijke afspraak maken, eventueel telefonisch. Hiervoor wordt mogelijk een vergoeding gevraagd. De tussenjaardecaan overlegt hierover vooraf met jou.

 

Online Tussenjaarspreekuur

 

Je kunt voor persoonlijk vragen ook videobellen met oprichter/directeur-bestuurslid van het TussenjaarKenniscentrum en jongerencoach gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding Daniëlle Vogels. Zij houdt op vrijdagen en incidenteel op doordeweekse avonden een online Tussenjaarspreekuur. Kosten voor een afspraak van een half uur zijn € 45,- incl. btw. Planning van een afspraak gaat via dit inschrijfformulier online Tussenjaarspreekuur.

 

Studenten met tussenjaar ervaring

Kars nam na zijn eindexamen in 2019 een tussenjaar omdat hij niet wist wat hij wilde gaan studeren. Die hele periode werkte hij fulltime bij een tuinbouwbedrijf. Daar deed hij verschillende soorten werkzaamheden. Dit en veel gesprekken die hij in dat jaar voerde hielpen hem te kiezen voor bedrijfseconomie in Rotterdam. Lees hier zijn verhaal en tips en stel hier vragen aan Kars.

 

Niks moeten. Niet voldoen aan verwachtingen van anderen, en ontdekken wat ze echt zelf wil. Dat was voor Lidy het belangrijkste toen zij een tussenjaar nam na haar eindexamen in 2019. Daarom koos zij niet automatisch, zoals veel van haar klasgenoten, voor een lange verre reis en werken. Lees haar ervaringen en tips en stel hier vragen aan Lidy.

Emma nam een tussenjaar na haar eindexamen in 2018. Zij regelde stages voor zichzelf, om te kunnen ontdekken wat ze wilde gaan studeren. Hierover schreef ze het blog 30 stages in een jaar. Sinds 2019 studeert Emma Natuur- en sterrenkunde, en scheikunde aan Universiteit Utrecht. Stel hier vragen aan Emma.

Noah zit in zijn tweede tussenjaar. Na zijn eindexamen in 2018 wilde hij uitrusten. Hij ging naar een muziekschool in Berlijn en kwam eerder terug dan gepland omdat hij zijn ouders en vrienden miste. Hij heeft geen spijt, maar had het wel anders willen aanpakken. Bekijk hier een filmpje waarin hij hierover vertelt en stel hier vragen aan Noah.

Rust en kiezen

Dianne nam een gap year in 2019 na afronding van haar bachelorstudie. Ze wist nog niet welke master ze daarna wilde kiezen. In haar tussenjaar ging ze als au-pair naar Nieuw-Zeeland en in Nederland werkte ze in de thuiszorg en op de afdeling marketing en communicatie van de Radboud Universiteit. Bekijk haar ervaringen en tips en stel hier vragen aan Dianne.

Kim was na 6 jaar hard werken op school toe aan rust. Dit was haar belangrijkste reden om in 2018 een tussenjaar te nemen. Zij koos ervoor om niet op reis te gaan en andere dingen te doen om zichzelf te ontwikkelen. Ze studeert nu voor leraar Nederlands bij Fontys in Tilburg. Lees haar ervaringen en tips en stel hier vragen aan Kim.

Calvin had een tussenjaar in 2013/2014. In die periode speelde hij in een hockeyteam in Birmingham, studeerde in Cambridge en liep stage bij het bedrijf van zijn vader. Hij volgt nu een bachelor business administration in entrepreneurship bij Team Academy in Amsterdam. Lees zijn verhaal en tips  en stel hier vragen aan Calvin.

Tussenjaardecanen die hulp bieden

 

Dit zijn de tussenjaardecanen die je vanuit het TussenjaarKenniscentrum op verschillende plekken in het land hulp bieden: