TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Hallo, ik ben Ineke van der Sar. Sinds 1986 ben ik werkzaam in het voortgezet onderwijs. Zelf heb ik geen tussenjaar genomen maar ik studeerde geschiedenis in de tijd dat je daar nog heel lang over mocht doen – en daar heb ik ook gebruik van gemaakt. Daarna heb ik ‘backpackreizen’ gemaakt naar Israel, Vietnam en Mexico en daar heb ik heel veel van geleerd, over mezelf en over anderen.

Behalve geschiedenisdocent ben ik ook afdelingsleider geweest en nu ben ik ruim 10 jaar decaan op het Rijnlands Lyceum Oegstgeest. Ik vind het geweldig om met leerlingen te spreken over hun verre toekomst, maar ook over wat de eerstvolgende stap kan zijn om uiteindelijk uit te komen bij wat bij hen past.

Want iedereen is anders: weet je al lang wat je wilt gaan doen maar slaat toch de twijfel toe? Vind je niks echt leuk of vind je juist alles leuk? Of vind je iedere week iets anders leuk? Ben je intens moe van school? Twijfelen jij en/of je ouders of een tussenjaar voor jou een goed plan is?

Er staat heel veel informatie over een tussenjaar op deze website. Heb je een beeld gekregen van wat er mogelijk is maar wil je hier graag over van gedachten wisselen met iemand, neem dan contact op. Van harte welkom!

tussenjaar decaan Ineke van der Sar