TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Hallo, ik ben Sandy Schepers-Ditters. Mijn loopbaan is begonnen als medewerker commerciële binnendienst bij ABN AMRO. Daarna ben ik bij het onderwijs gaan werken als administratief medewerker en heb ik de PABO in deeltijd gevolgd. Sinds 2010 werk ik als mbo-docent en (studie)loopbaanbegeleider bij het Graafschap College, ROC in Doetinchem (Achterhoek), bij de commerciële en juridische opleidingen. In 2018 heb ik mijn Master Leren & Innoveren afgerond, waarbij mijn onderzoek en ontwikkelde training gericht was op het verbeteren van loopbaangespreksvoering door mbo-docenten. Loopbaangesprekken voeren met mbo-studenten is mijn passie!

tussenjaar decaan Sandy Schepers-Ditters

Momenteel sta jij wellicht op de kruising en weet je niet welke weg je moet kiezen; doorstuderen, switchen naar een andere studie of een tussenjaar nemen… Helaas heb ik nog altijd spijt dat ik mijn wens om een tussenjaar te nemen, High School in Amerika, nooit heb uitgevoerd. Gewoonweg omdat ik het toen niet durfde en mijn omgeving niet de kennis en kunde had om me te adviseren bij mijn vragen en keuzes. Nu ik mijn kinderen met dezelfde (studie)keuzes zie worstelen, heb ik me verder verdiept in het nemen van een tussenjaar. Een tussenjaar kan ook een uitstekende keuze zijn, maar een goede oriëntatie op de invulling van jouw tussenjaar is daarbij belangrijk. 

Een tussenjaar kan dus een prachtige kans zijn om jezelf (verder) te ontwikkelen. Door nieuwe ervaringen op te doen, door bijvoorbeeld te gaan werken, te reizen, een cursus te volgen of wat je ook aan activiteiten uitvoert;

  • ontmoet je nieuwe interessante mensen (netwerken), 
  • leer je nieuwe kanten van jezelf kennen (kwaliteiten, drijfveren, talenten en passies) en 
  • ontdek je andere (keuze)mogelijkheden om je loopbaan te vervolgen.

Overweeg jij (of jouw kind) om een tussenjaar te nemen, of beter gezegd te plannen, en ben je op zoek naar advies, neem dan contact met me op.