TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Alle mogelijkheden voor het invullen van een tussenjaar

Wat te doen in een tussenjaar? De beste invulling is voor iedereen anders. Deze bestaat uit de optimale mix van activiteiten waar jij veel zin in hebt en die nuttig zijn voor jou. Reizen kan leuk zijn en je kunt er veel van leren. Maar dit is niet per se nodig voor een goed tussenjaar. Het belangrijkst is dat je bewust kiest hoe jij jouw jaar invult. En het is handig om ruim van tevoren te bekijken wat je hiervoor allemaal moet regelen. Denk trouwens niet te snel dat je iets niet kunt betalen. Je kunt de kosten beperken. En ook risico’s zijn te beperken. Op deze pagina staan mogelijkheden en tips voor het invullen van een tussenjaar in Nederland en daarbuiten.

online Workshop Tussenjaarplan

 

Wil jij jouw tussenjaar leuk invullen en gebruiken om jouw kans op studiesucces in het hoger onderwijs te vergroten? Naam dan deel aan Workshop Tussenjaarplan. Kun je deze niet op jouw school volgen? Dan kun je inschrijven voor de online versie.

Activiteiten in binnen en buitenland

Je kunt een tussenjaar helemaal zelf invullen en regelen. Maar er zijn ook een heleboel organisaties die hiervoor activiteiten aanbieden in binnen- en buitenland. Hieronder overzichten van deze organisaties per soort activiteit. Hiervoor bestaat geen keurmerk en het TussenjaarKenniscentrum kan de kwaliteit hiervan niet garanderen. Ga daarom op zoek naar anderen die al ervaring hebben met iets dat je aanspreekt. En verdiep je goed in het aanbod. Ken jij een organisatie die hier nog niet staat vermeld? Neem dan contact op.

Programma's in Nederland

Op steeds meer plekken in Nederland kun je een tussenjaarprogramma volgen. Hierin word je begeleid bij persoonlijke ontwikkeling en richting studiekeuze. Of kun je je voorbereiden op een studie in een bepaalde richting.

Reizen in je tussenjaar

Kijk hier voor overzichten van organisaties die verschillende soorten activiteiten in het buitenland aanbieden. Voor praktische en onafhankelijke informatie over reizen kijk op www.wilweg.nl .

Waardevol tussenjaar in Nederland?

tussenjaar in Nederland