TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Tussenjaarprogramma’s in Nederland

 

In de afgelopen vijf jaar zijn in Nederland ruim tien nieuwe tussenjaarprogramma’s gestart. Deze zijn onder te verdelen in twee groepen. In de algemene programma’s krijg je samen met een groep leeftijdgenoten coaching bij persoonlijke ontwikkeling en richting studiekeuze. En er zijn tussenjaarprogramma’s waar je vooral inhoudelijk bezig bent met (voorbereiding op) een studie in een bepaalde richting.

Tussen al deze programma’s bestaan veel verschillen. Onder meer in inhoud, tijd die je ermee bezig bent en kosten. Overweeg je om tijdens je tussenjaar deel te nemen aan zo’n programma, neem dan de tijd om je te verdiepen in de verschillen. Ga eens naar een gratis informatie bijeenkomst. Of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Want er zijn ook grote verschillen in de sfeer ter plekke. Hieronder overzichten van organisaties die tussenjaarprogramma’s aanbieden.

Algemene tussenjaarprogramma's

Met coaching bij persoonlijke ontwikkeling en richting studiekeuze.

Programma's in bepaalde richting

Waarin je inhoudelijk bezig bent met (voorbereiding op) een studie.

Workshop Tussenjaarplan

tussenjaar voorbereiden in Workshop Tussenjaarplan

Overweeg je een tussenjaar? Om dit voor jou een goed jaar te maken is het niet alleen nodig dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden om dit te kunnen invullen. In Workshop Tussenjaarplan maak je hiervoor een persoonlijk plan. Onder deskundige begeleiding. Je kunt hier alleen aan deelnemen samen met tenminste 1 van je ouders. Zij hoeven jou niet te helpen met je plan, maar krijgen in deze workshop aparte informatie en opdrachten. Om ervoor te zorgen dat ze je goed kunnen steunen bij jouw tussenjaar. Zonder zich er teveel mee te bemoeien.

TussenjaarBeurs 2018 wegens succes herhaald

TussenjaarBeurs 2018 vindt op 1 december nog een keer plaats in Utrecht. Met meer ruimte voor bezoekers, voorlichting en stands. Vanwege de grote belangstelling en enthousiaste reacties op de eerste beurs die op 15 maart j.l. door het TussenjaarKenniscentrum werd georganiseerd. De TussenjaarBeurs en Workshop Tussenjaarplan vullen elkaar aan.