TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

 Reizen in je tussenjaar

 

Een mooie reis hoeft niet veel geld te kosten en het is niet per se nodig om hiervoor een organisatie in te schakelen. Zelf goedkoop een reis regelen kan leuk en leerzaam zijn. Hieronder vind je overzichten van aanbieders van reizen met een kantoor in Nederland. Er zijn enkele Nederlandse organisaties die bemiddelen en helpen een reis te organiseren. Je kunt ook deelnemen aan tussenjaar-activiteiten van Britse aanbieders. En de Amerikaanse Gap Year Association heeft een lijst met organisaties die door hen zijn gekeurd.

Voor praktische en onafhankelijke informatie over reizen kijk op www.wilweg.nl. Als je er op tijd bij bent en aan de voorwaarden voldoet, kun je in aanmerking komen voor enkele beurzen voor reizen.

Backpacken, werken en meer

o.a. au-pair, studiekeuzebegeleiding, sporten…

Highschool enzo

ook college en university in diverse landen…

Workshop Tussenjaarplan

tussenjaar voorbereiden in Workshop Tussenjaarplan

Overweeg je een tussenjaar? Om dit voor jou een goed jaar te maken is het niet alleen nodig dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden om dit te kunnen invullen. In Workshop Tussenjaarplan maak je hiervoor een persoonlijk plan. Onder deskundige begeleiding. Je kunt hier alleen aan deelnemen samen met tenminste 1 van je ouders. Zij hoeven jou niet te helpen met je plan, maar krijgen in deze workshop aparte informatie en opdrachten. Om ervoor te zorgen dat ze je goed kunnen steunen bij jouw tussenjaar. Zonder zich er teveel mee te bemoeien.

TussenjaarBeurs 2018 wegens succes herhaald

TussenjaarBeurs 2018 vindt op 1 december nog een keer plaats in Utrecht. Met meer ruimte voor bezoekers, voorlichting en stands. Vanwege de grote belangstelling en enthousiaste reacties op de eerste beurs die op 15 maart j.l. door het TussenjaarKenniscentrum werd georganiseerd. De TussenjaarBeurs en Workshop Tussenjaarplan vullen elkaar aan.