TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Online TussenjaarBeurs 23 en 24 juni 2021

Een goed tussenjaar begint met een goede voorbereiding. Daarom is er op woensdag- en donderdagavond 23 en 24 juni 2021 weer een online TussenjaarBeurs. Van 18.30 tot ongeveer 21.30 uur (afhankelijk van vragen).

Inschrijven kost € 5,- en geeft toegang tot beide avonden. De helft van dit bedrag gaat naar het Tussenjaarfonds. LET OP: ouders en deelnemers van online workshop Tussenjaarplan hoeven niet in te schrijven; zij kunnen gratis meedoen.

Met live infosessies van 22 aanbieders van tussenjaar activiteiten in binnen- en buitenland. Bekijk het handig overzicht van alle deelnemende organisaties.

Op 23 juni start deze beurs met een sessie waarin je vragen kunt stellen aan studenten die een tussenjaar hadden en aan Daniëlle Vogels (oprichter van het TussenjaarKenniscentrum en jongerencoach gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding). Op 24 juni geeft Hermien Miltenburg (oudervoorlichter, voorzitter van het Tussenjaarfonds en maker van blog Studiekeuzekind) een inleiding over ‘Hoe een tussenjaar bijdraagt aan een goede studiekeuze‘.

tussenjaar beurs ideeen

Hieronder stellen deelnemende organisaties zich voor. Bezoekers kunnen op elke avond deelnemen aan een algemene inleiding en 3 sessies. Vooraf opgeven voor een sessie is niet nodig.

Bekijk tips om zo duurzaam mogelijk te reizen. Het TussenjaarKenniscentrum doet geen uitspraken over de kwaliteit van aanbieders van tussenjaar-activiteiten en draagt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Activity International – Tussenjaar Reis Specialist : Je hebt buitenlandplannen tijdens een tussenjaar. Maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Dan biedt Activity International een uitkomst. Wij hebben een breed scala aan reizen in het buitenland. Van twee weken tot een jaar, vrijwilligerswerk of betaald, geheel georganiseerd of zelfstandig. Er is van alles mogelijk. Ook heb je keuze uit verschillende landen. Wij vertellen je graag meer over alle opties die Activity International biedt. Hopelijk kan je dan niet wachten om aan je tussenjaar te beginnen! Bekijk onze website. Infosessies op 23 en 24 juni.

Activity International – Vrijwilligerswerk & Wildlifeprojecten: Bij Activity International bieden wij verschillende vrijwilligersprojecten aan, zowel op sociaal gebied als bij natuurprojecten. Een vrijwilligersproject kan bijvoorbeeld bestaan uit het geven van sportlessen. Of helpen in bij de kinderopvang of computerles geven op scholen. Ook het helpen van alleenstaande moeders, kinderen met een beperking of meehelpen met de plaatselijke thuiszorg is mogelijk. Er is keuze genoeg voor vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo zit er altijd wel passend project voor jou bij tussen! Je kunt kiezen uit bestemmingen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Ook is Activity International gespecialiseerd in een groot aantal natuur- en wildlifeprojecten! Zou kan je onderzoekers helpen de Big 5 in Afrika te beschermen. En in Costa Rica en Ecuador schildpadden beschermen. Of wat dacht je van werken op een apenopvang? Infosessie op 23 juni.

Activity International – Reizen en werken in Australië: Het land dat op nummer één staat bij veel backpackers is Australië. Ook wij zijn knetter gek op dit fantastische land. Prachtige wereldsteden, kilometerslange stranden, de indrukwekkende Outback, de unieke dieren en de Australiërs zelf. Wat een heerlijke relaxte mensen. En dan het klimaat! Australië is zo groot dat het altijd wel ergens zomer is. Het mooie is dat alles goed is te bereizen. Kortom, een perfect land om te backpacken. Wij zijn er (bijna) allemaal geweest en we love it! We hebben er gewoond, gewerkt, gereisd en vele mooie herinneringen gemaakt. Nu jij nog! Heb je vragen over backpacken in Australië? We zijn niet voor niets officieel uitgeroepen tot Aussie Specialist en helpen je met meer informatie over het visum, werken, verzekering, accommodatie, rondreizen en groepsreizen! Infosessie op 23 juni.

Activity Interational – Au Pair: Ben je gek op kinderen, wil je graag meer van de wereld zien, leren van andere culturen en het liefst voor een langere tijd naar het buitenland vertrekken? Pak je backpack dan maar vast in, want dan is dit grote avontuur iets voor jou! Je kan namelijk als au pair naar Amerika of Australië. Hoe gaaf is dat! Als au pair ben je onderdeel van het gezin, zorg je voor de kinderen, maak je nieuwe internationale vrienden voor het leven, ga je er samen op uit om meer van het land te zien en doe je een ervaring op om nooit meer te vergeten. Wil je heel graag meer weten over wat het precies inhoud om au pair te zijn? Meld je dan aan voor onze Au Pair presentatie, dan vertel ik je heel graag alle ins en outs over onze au pair programma’s! Infosessie op 24 juni.

Activity Interantional – Highschool: Zie je jezelf al lopen in Auckland, Bay of Islands, Miami of Washington? Met je schoolboeken onder je arm op weg naar je Spanish lessons of je college Drama? Tussen de middag lunchen in de kantine met je nieuwe vrienden, s’ middags surfles of meetrainen met het baseball- of hockeyteam, ‘s avonds huiswerk maken en in de weekenden leuke dingen doen met je gastfamilie of met je nieuwe internationale vrienden. Sounds good to us! Naast het feit dat het een ontzettend toffe tijd zal zijn, heeft het ook nog eens een heleboel voordelen voor de lange termijn! Wat denk je van je talenkennis? Daarnaast zul je zeker weten een grote stap maken in je persoonlijke ontwikkeling. Want een paar maanden buitenland op je CV staat voor: zelfstandigheid, flexibiliteit, initiatief durven tonen, lef hebben, tolerant kunnen zijn, aanpassingsvermogen hebben, uitdagingen aankunnen. So what are you waiting for? Let’s make memories! Infosessie op 24 juni.

Au pair Bureau HELDER – au pair in China: Ben je altijd al gefascineerd geweest door de Chinese taal en cultuur? Ben je klaar voor een avontuur in je tussenjaar? Droom je van wereldreizen, maar wil je ook wat geld verdienen? Kom bij ons als au pair in een Chinese familie en leer China van binnenuit kennen! Onze gastgezinnen zijn gevestigd onder andere in Shanghai, Beijing, Guangzhou en Hangzhou. Au Pair is een culturele uitwisselingsprogramma. Ervaar samen met de kinderen het plezier van culturele uitwisseling! Au Pair Bureau HELDER is er trots op ondersteuning te kunnen bieden voor en tijdens het verblijf van een au pair in China. Wij zijn ons ervan bewust dat au pairs naar China komen met oprechte intenties om de Chinese cultuur te ontdekken, voor de kinderen te zorgen met een liefdevol en zorgzaam hart. Wij zouden graag de culturele ambassadeur zijn die je helpt je aan te passen aan je leven in China, zodat het een geweldige ervaring voor je wordt. Bekijk onze website. Infosessies op 24 juni.

Bonaire Break – Groepsreis met vrijwilligerswerk en studiekeuzebegeleiding: Overweeg jij een tussenjaar? En weet je al wat je wilt gaan studeren? De Bonaire Break is een hele bijzondere groepsreis voor jongeren die tijdens hun tussenjaar op reis willen en aan hun studiekeuze willen werken. Je gaat wonen op een resort, je gaat werken als vrijwilliger en je beleeft veel spannende avonturen. Kortom: Je maakt de reis van je leven. Wil je meer over de Bonaire Break weten of wil je je meteen opgeven? Meld je dan aan voor onze presentatie tijdens de Tussenjaar beurs. Tot dan! Bekijk onze website. Infosessie op 23 juni.

Breekjaar – Tussenjaarprogramma in Utrecht, Amsterdam en Eindhoven: Breekjaar is het meest complete tussenjaar van Nederland, voor alle jongeren die de volgende stap willen bepalen na de middelbare school of na een studiestop. Breekjaar geeft je de ruimte, kansen en coaching om jouw beste zelf ontdekken. Je doorloopt een breed programma aan activiteiten waarin je ervaart, proeft, ruikt en probeert. Door workshops, stage lopen, coaching, reizen en veel meer. Samen met jongeren in dezelfde state of mind. Begeleid door professionals die uit ervaring weten hoe lastig het kan zijn om continu in dubio te zitten. Je gaat er zelfs even 6 weken tussenuit tijdens de reisperiode. Letterlijk en figuurlijk: naar jouw favoriete bestemming, maar vooral op reis naar jezelf. Daardoor ontwikkel je in hoog tempo meer doorzettingsvermogen, zelfstandigheid en zelfvertrouwen krijgt. Dus meer motivatie. Om daarna te kiezen wat JIJ wilt en niet de mensen om je heen. Bekijk onze website. Infosessies op 23 en 24 juni.

Cultural Care Au Pair – au pair in Amerika: Stap uit je comfortzone als au pair in Amerika. Maak deel uit van je gastgezin terwijl je voor hun kinderen zorgt. Ontwikkel nieuwe vaardigheden, maak internationale vriendschappen en ontdek Amerika. Kom terug met meer zelfvertrouwen, zelfkennis, vloeiend Engels en prachtige verhalen. Je zal grote stappen maken op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Je kan vakken volgen aan een Amerikaanse college en na afronding van het programma ontvang je een certificaat. Kost en inwoning zijn inbegrepen en ontvang een wekelijkse vergoeding die je kan besteden aan mooie reisjes. Door Corona is veel onduidelijk. Wat kan nog wel? Hoe kan je op een veilige manier reizen en internationale ervaringen op doen? Bij Cultural Care hebben we meer dan 30 jaar ervaring met het creëren van een relaties tussen au pairs en gastgezinnen. Ook in deze tijd staan wij voor iedereen klaar om op een veilige manier dit avontuur met jou te starten. Bekijk onze website. Infosessies op 23 juni.

EF Taalreizen: Een EF taalcursus is de leukste, avontuurlijkste en meest effectieve manier om een vreemde taal te leren. Wij bieden jou de mogelijkheid om je programma te personaliseren naar je eigen wensen. Je kiest uit 10 talen op meer dan 50 bestemmingen wereldwijd. Er zit dus ongetwijfeld een taalreis voor jou tussen. Van een 2-weekse cursus Engels in Londen tot 9 maanden Spaans leren in Costa Rica, de keuze is aan jou! Verblijf in een lokaal gastgezin, of op de campus met internationale studenten van jouw leeftijd. Je kiest zelf je keuzevakken en de intensiteit van de cursus. Ook is het mogelijk om een examenvoorbereiding te volgen, waarbij je wordt klaargestoomd voor een officieel erkend taalexamen. Wil je het liefst zoveel mogelijk van de wereld zien? Dan kies je voor een Multi-Language Year, waarin je de kans krijgt om op 3 locaties over de hele wereld te wonen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Infosessie op 23 juni.

EF High School Exchange Year: Op zoek naar de echte American Dream? Of lijkt de Britse of Ierse cultuur jou geweldig? Ga op High School Exchange Year met Education First! Tijdens deze uitwisseling maak je deel uit van een gastgezin, word je onderdeel van de community en ga je naar de lokale high school. Op jouw high school zul je lessen volgen samen met alle andere leerlingen en onderdeel worden van hun community. Hierdoor zal het niveau van je Engels, en zelfs je accent, in een snel tempo vooruit gaan. Tijdens een exchange year leer je niet alleen alles over de lokale cultuur, normen en waarden, maar zal je ook persoonlijk groeien, vloeiend worden in de Engelse taal en terugkeren met een uitgebreid internationaal netwerk. Deze zal niet alleen bestaan uit jouw gastgezin en vrienden, maar ook uit vele andere EF Exchange Students van over de hele wereld! Infosessie op 24 juni.

EF University Preparation: Werk aan de taal- en academische vaardigheden die nodig zijn voor toelating op een vervolgopleiding in het buitenland. Studenten die ons programma met succes voltooien, worden gegarandeerd toegelaten tot een Bachelor of Master op een van onze 150 prestigieuze partnerinstituten in de UK, USA, Australië, Singapore Frankrijk of Duitsland. Studeer voor 6, 9 of 11 maanden en kies uit academische vakken als International Business, Marketing, Rechten, Kunst en Ontwerpen en veel meer. Je krijgt professionele begeleiding bij het vinden van passende opleidingen, bezoeken aan universiteiten en hulp bij aanmeldprocedures en deadlines. Onze resultaten tonen aan dat werkelijk alle studenten die dit programma succesvol hebben afgerond zijn toegelaten tot een van onze partner universiteiten of een studieplek hebben gevonden op andere gerenommeerde universiteiten, waaronder de universiteiten van Oxford en Cambridge, de London School of Economics and Political Science, Harvard University en de University of Sydney. Infosessie op 23 juni.

EF Vrijwilligerswerk en Stage: Combineer het leren van een taal met vrijwilligerswerk op locaties in Costa Rica, Canada of de USA. Je volgt een taalcursus van 8 weken of langer en daarnaast werk je minimaal 50 uur als vrijwilliger voor een lokale organisatie. Breid je netwerk uit, vergroot je taalbegrip en voeg een waardevolle werkervaring toe aan je CV! Maar ook een stage in het buitenland is een goede manier om je CV te versterken. Tijdens deze periode doe je specifieke kennis en werkervaring op in een internationale omgeving. Een buitenlandse stage wordt door veel werkgevers als een absolute meerwaarde gezien. Onze EF-stagecoördinatoren zetten zich in om een geschikte stageplaats voor je te vinden, rekening houdend met je interesses, ervaring en talenkennis. Je kunt op veel locaties parttime of fulltime aan de slag, dus loop stage in Australie, Zuid-Afrika, China of op één van de andere locaties en geef jouw carrière een kickstart. Infosessie op 23 juni.

Information Planet – educatieve reizen: Wij zijn met meer dan 25 jaar ervaring dé internationale specialist op het gebied van studeren, high school, taalcursussen en andere tussenjaarmogelijkheden in het buitenland. Alles wat we doen is op maat; dit betekent dat we altijd rekening houden met jouw persoonlijke wensen en voorkeuren, en samen met jou een mooi tussenjaar kunnen organiseren. Onze studiespecialisten begeleiden jou stap voor stap naar het avontuur van je leven! Dus heb jij altijd al gedroomd van een High School periode in bijvoorbeeld Amerika, het leren van een buitenlandse taal op locatie of wil je een jaartje ervaren hoe het er aan toe gaat op een buitenlandse universiteit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We hebben door de jaren heen al 40.000 studenten geholpen met hun buitenlandse dromen, en doen dat ook heel graag voor jou. Bekijk onze website. Infosessies op 23 juni.

Intermijn – Coachingsorganisatie voor jongeren met locaties in Utrecht en Amsterdam: sinds 2014 begeleiden we bij Intermijn jongeren bij het zetten van een volgende stap in hun toekomst. Op locaties in Utrecht en Amsterdam kun je meedoen aan ons 3-maandenprogramma. In een kleine groep (max 10) volg je een programma dat bestaat uit bedrijfsbezoeken, coaching, workshops over doelen stellen, mindset, en studievaardigheden en inspirerende gastsprekers. Wij leren jou je eigen potentie te ontdekken en hoe je dit om kunt zetten in acties. Zo start je straks stevig met de volgende stap in jouw toekomst! Bekijk onze website. Infosessies op 23 en 24 juni.

Jonge Helden Academie – tussenjaarprogramma in Nijmegen: Ervaar je veel DRUK om een goede of juiste keuze te maken? Bij de Jonge Helden Academie geven wij je de RUST en RUIMTE om weloverwogen te ontdekken wat jou uniek maakt. Geef jij jezelf in een tussenjaar de tijd en ruimte om stil te staan bij waar jij goed in bent, wat jij belangrijk vindt en waar jij ECHT mee verder wilt? Durf jij ervoor te kiezen om de held te zijn én te blijven in je eigen leven? Deelnemen aan de Jonge Helde Academie betekent dat je jouw eigen verhaal zoveel mogelijk naar eigen hand kunt zetten, nu en in de toekomst. Een verhaal waar jij blij van wordt. En wij met JOU. Infosessies op 23 en 24 juni.

Liberal Arts Tussenjaar – Vrije Hogeschool  – Infosessie:  Van studiekeuze stress naar keuzevrijheid. Door: Etrona van der Heijden, coördinator/ coach Liberal Arts Tussenjaar. Een studiekeuze maken waar je 100% achter staat en helemaal voor gaat: hoe maak je die? Ieder jaar zien we studenten binnenkomen met veel vragen. Wat ons daarbij opvalt is de enorme druk en verwachtingen die ze ervaren. Ze moeten van de samenleving, moeten van de politiek, moeten van hun ouders en moeten uiteindelijk ook van een stemmetje in zichzelf. Op de Vrije Hogeschool beginnen we vanuit een ander verhaal, dat niet begint bij een beperkte doeloriëntatie, de studie of beroepskeuze, maar bij een proces van zelfontwikkeling, als belangrijkste doel in het leven. Tijdens deze sessie delen we inspirerende tools met je om te durven kiezen vanuit jezelf. Het Liberal Arts Tussenjaar aan de Vrije Hogeschool biedt een uitdagend programma op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, kunst en wetenschap.  Bekijk onze website. Infosessies op 23 en 24 juni.

Liberal Arts Tussenjaar – Vrije Hogeschool – workshop:  Door Flore Lutters, wetenschap coördinator en docent Filosofie aan de Vrije Hogeschool. Weet je niet wat je wilt gaan studeren? Of vind je juist heel veel dingen interessant en kun je geen keuze maken? Ben je uitgeloot of met een studie gestopt? Kom dan naar de informatiesessie van het Liberal Arts Tussenjaar. In het Liberal Arts Tussenjaar ontwikkel je persoonlijk leiderschap en ontmoet je andere dwarslopers; jongeren die verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en de wereld. Je wordt geïnspireerd door topdocenten, maakt vrienden voor het leven, gaat op reis en wordt gecoacht om tot een weloverwogen studiekeuze te komen. Deze workshop is jouw kans om te ervaren of het Liberal Arts Tussenjaar iets voor je is. Je leert een van onze docenten kennen en ervaart een workshop Film en Filosofie. Dit is één van de inspirerende onderdelen uit het jaar op de Vrije Hogeschool. Workshop op 23 en 24 juni.

Nederlandse Ondernemers Academie – Het enige tussenjaarprogramma waarin je leert ondernemen. Geen schoolbanken en studieboeken, maar DOEN’s, inspirators en fun. 4 maanden, waarvan 1 dag per week op locatie in Ede en daarnaast nog ca 16 uur per week aan de slag met je eigen bedrijf. Dus nog volop ruimte om te chillen, te reizen en te werken in je tussenjaar. Wij helpen je graag met jouw eerste stappen in het ondernemerschap. Samen maken we een geweldige ontdekkingstocht. Een reis waarin je met vallen en opstaan je eigen bedrijf opzet en ontdekt wat jouw talenten zijn. Je maakt van jouw eerste idee echt je eigen product/dienst. Hiervoor bouw je een concrete website, leer je wat investeren inhoudt en ervaar je met zeilen, survival en martial arts waar jij (minder) goed in bent. Heb je nog geen concreet idee? No worries, die vinden we samen. Check ook onze site. Infosessies op 24 juni.

OHYEAR – tussenjaarprogramma in Enschede: OHYEAR is er voor iedereen tussen 16 en 24 jaar in het Oosten van Nederland. Bij OHYEAR leer je enorm veel, buiten school om. Je kunt het programma gebruiken ter oriëntatie op je toekomst,  om meer over jezelf en jouw kwaliteiten en talenten te ontdekken of sociaal-emotioneel sterker te worden! Het maakt niet uit wat jouw vervolgstap na het programma zal zijn. Wij gaan je helpen bij het ontdekken wat het beste bij jou past. Bij ons ga je in een inspirerende omgeving voor een periode van een half jaar, drie dagen per week, bezig jouw persoonlijke ontwikkeling samen met 20 andere jongeren. Je krijgt workshops en trainingen van inspirerende gastsprekers. Thema’s waarmee je bezig gaat zijn: zelfvertrouwen, kiezen, persoonlijk leiderschap, kwaliteiten, talenten en creativiteit. Je groeit als mens, wordt sociaal en emotioneel sterker en leert jezelf écht kennen! OHYEAR, de tijd van je leven! Bekijk onze website. Infosessies op 23 en 24 juni.

PLUS Taalreizen – 7 talen 45 bestemmingen: Ga 3 tot 6 maanden naar het buitenland en vul je tussenjaar nuttig in. Tijdens een tussenjaar leer je één of meerdere talen goed spreken. Het is een goede aanvulling op je CV. Bovendien bouw je een internationaal netwerk van vrienden op. Hieronder zetten we een aantal mogelijkheden op een rij. Tijdens je tussenjaar richt je je op één taal of juist op meerdere talen. Zo verdiep je je volledig in de taal en cultuur. Je kunt in je tussenjaar van taalschool wisselen, zodat je verschillende steden bezoekt. Begin je taaljaar bijvoorbeeld met 3 maanden in de grote stad Madrid en ga verder aan de kust van Valencia of zelfs Cuba! Of verbeter je Engels in London en zoek daarna de zon op in Malta! Voor meer informatie bekijk onze website. Infosessie op 24 juni.

PLUS Taalreizen – werken in het buitenland: PLUS Taalreizen biedt in samenwerking met lokale organisaties de mogelijkheid om te werken in het buitenland. Tijdens het werken doe je (betaald of onbetaald) ervaring op in jouw vakgebied en ervaar je de cultuur van het land. Voorafgaand aan het werken in het buitenland volg je een taalcursus. Het wordt aangeraden om eerst een taalcursus te volgen van 12 weken om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw nieuwe baan! Op al onze taalscholen worden er workshops aangeboden en krijg je de benodigde tips en adviezen om een baan te vinden in jouw gekozen bestemming. Infosessie op 24 juni.

PLUS Taalreizen – Au pair: Vind jezelf in een nieuwe cultuur en gezin! De reislust grijpt je aan? Wil je de tijd voor je studie of het begin van je professionele leven gebruiken voor een verblijf in het buitenland? Speel je graag met kinderen en zorg je voor ze? – Grijp dan de kans en doe als au pair ervaring op in het buitenland die je nooit zult vergeten. Laat een vreemd land een tweede thuis worden en beheer daar samen met je gastgezin het dagelijkse leven. Je neemt niet alleen je gastgezin en kinderen in je hart, je maakt ook nieuwe vrienden in het buitenland! Infosessie op 24 juni.

Sea Ranger Service: Wil je een avontuurlijke, betaalde baan op een zeilschip en je inzetten voor een gezonde zee? De Sea Ranger Service is het eerste bedrijf dat jongeren opleidt tot ‘boswachters van de zee’. Je hoeft geen opleiding te hebben en geen ervaring met zeilen. Wij zoeken jongeren die willen groeien. Als Sea Ranger leer je werken aan boord van een zeilschip in teamverband en voer je werkzaam heden uit die bijdragen tot een gezonde Noordzee. Het doel van de Sea Ranger Service is het herstel en behoud van natuur op zee. Klaar voor de ultieme droombaan? Bekijk onze website. Infosessies op 24 juni.

SIW Internationale Vrijwjilligersprojecten (o.a. met beurs van de Europese Unie): Wil jij weg in jouw tussenjaar? Met SIW kan je op korte en lange termijn op pad. SIW Internationale Vrijwilligersprojecten is een veelzijdige Nederlandse uitwisselingsorganisatie zonder winstoogmerk en stuurt al jarenlang vrijwilligers op pad naar projecten in het buitenland.Op reis met SIW betekent: Stimuleren van intercultureel contract, Inspiratie van maatschappelijke inzet wereldwijd en Wegbieden naar de wijde horizon. Er zijn vijf verschillende projecten: groepsprojecten, ESC-projecten, Op maat projecten, Nederlandse projecten en Scholenprojecten. Ook dit jaar zijn er diverse mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Bekijk onze website. Op de TussenjaarsBeurs hoor je meer over tijdens de drie korte sessies met achtergrond over SIW, de ervaring van jouw voorgangers en een interactieve workshop. Zien we je dan? Infosessies op 23 en 24 juni.

Stichting Fulbright Commission the Netherlands – Studeren in de VS: Doe je havo of vwo en wil je in je tussenjaar aan een Amerikaanse universiteit studeren met een studiebeurs? Dat kan met het Campus Scholarship Program (CSP) van de Fulbright Commission. De Fulbright Commission is een non-profit organisatie, en ontvang subsidie van de Nederlandse en Amerikaanse overheid. Scholieren die geselecteerd worden voor CSP hebben plaatsingsgarantie bij een Amerikaanse universiteit. Je studeert en woont een jaar lang op een Amerikaanse campus, waarbij je zelf een vakkenpakket kunt samenstellen, kunt sporten en aan activiteiten kunt meedoen. Door het Amerikaanse liberal arts systeem zijn er vaak honderden vakken en activiteiten om uit te kiezen. We melden je aan bij meerdere universiteiten en vragen studiebeurzen voor je aan. Ook organiseren we drie voorlichtingsbijeenkomsten voor jou en je ouders, om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je vertrek. Bekijk onze website. Infosessies op 24 juni.

Study Travel – Het hoe, wat en waarom van een taalreis tijdens (een deel van) je tussenjaar. StudyTravel is ruim 28 jaar dé specialist in taalreizen en lid van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Tijdens deze presentatie gaan we niet alleen in op de voordelen van een tussenjaar in het algemeen, maar juist ook waarom het een goede keus is om een deel van je tussenjaar in te vullen met een taalreis. Net als bij elke buitenlandervaring zal je veel (internationale) jongeren leren kennen, heel veel leuke ervaringen opdoen en onvergetelijke herinneringen maken. Maar een taalreis heeft nog meer voordelen, bijvoorbeeld voor je vervolgstudie en eventueel ook later in je carrière. Ook leggen we kort uit wat een taalreis inhoudt en hoe wij samen met jou een programma op maat kunnen samenstellen om één of meerdere talen te perfectioneren. Een taalreis is echt veel meer dan alleen een taal leren! Bekijk onze website. Infosessie op 23 en 24 juni.

Study Travel – Een taalreis van A tot Z: Tijdens deze presentatie gaan we in op alle details van je taalreis. Als je overweegt (of al zeker weet) om je taalkennis te gaan perfectioneren, volg deze presentatie dan zeker! We geven je tips hoe je de beste bestemming voor jou kunt kiezen, de beste taalschool, de meest geschikte cursus en, minstens zo belangrijk, de accommodatie waar jij je thuis kunt voelen. Want wat kun je verwachten van de cursus, wat houdt een gastgezin eigenlijk in en wat is het verschil tussen een gedeeld appartement en een residentie? Wellicht heb je al verhalen gehoord van anderen, wat zij hebben gedaan en waarom ze dat helemaal fantastisch vonden. Maar iedereen is anders, en het gaat erom uit te zoeken wat voor jou de beste keus is. Dan kom jij net zo enthousiast terug. Dus als je gaat vergelijken en kiezen, dan zijn er een aantal dingen waar je zeker op moet letten. Bekijk onze website. Infosessie op 23 en 24 juni.

Study Travel – Je Engels perfectioneren: wel of geen Cambridge examen? Veel scholieren gaan na de middelbare school een Engelstalige studie volgen maar voelen zich nog onzeker om het Engels echt te gebruiken. Maar als je een tijdje in een Engelstalige omgeving bent geweest, zal je merken hoe dat gevoel verandert! Tijdens deze presentatie lichten we toe wat de verschillende cursussen inhouden. Het is niet altijd nodig om een Cambridge examen te doen, maar toch is het soms wel aan te raden een Cambridge examencursus te volgen. Dat leggen we je graag uit. StudyTravel heeft geen eigen scholen maar scholen geselecteerd die voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Bijvoorbeeld dat ze Engels op C1 en C2 niveau geven (want dat doet niet iedere taalschool!). Net zoals iedere persoon anders is, heeft iedereen ook andere voorstellingen en verwachtingen van een taalreis. Wij helpen je graag met informatie en onafhankelijk advies om voor jou de beste opties te vinden. Bekijk onze website. Infosessie op 23 juni.

Study Travel: Spaans leren, dat doe je in Spanje (of toch Latijns-Amerika?) Het zuivere Castiliaans leer je natuurlijk in Spanje. Maar ook in Latijns-Amerika kun je goed Spaans leren, zij het met een iets andere, “zangeriger” uitspraak. Op dit moment kunnen we natuurlijk niet naar de verre bestemmingen. Hopelijk verandert dat eind 2021 of 2022. Maar vergis je niet, Spanje is een goed alternatief! We kunnen een programma voor je samenstellen in één stad of op meerdere bestemmingen, met eventueel verschillende cursussen en/of een combinatie van accommodaties, helemaal zoals jij dat wilt. Ook nu in coronatijd zijn er best veel jongeren die ervoor hebben gekozen een aantal weken of maanden naar bijvoorbeeld Valencia, Málaga of Sevilla te gaan als noodzakelijke voorbereiding op hun vervolgstudie (bijv. om aan toelatingseisen te voldoen). Dus denk jij erover om Spaans te gaan studeren in Spanje of, als het kan, in Latijns-Amerika volg dan onze presentatie op deze beurs. Bekijk onze website. Infosessie op 24 juni.

Travel Active – Diverse reizen: Denk jij aan een tussenjaar of ben je toe aan een careerbreak? Met meer dan 31 jaar ervaring is Travel Active dé expert op het gebied van verschillende programma’s in het buitenland! Samen met lokale partnerorganisaties begeleiden wij jou van begin tot het eind van jouw programma, waarbij persoonlijk contact bij ons voorop staat. Wat dacht je van een te gekke High School ervaring in bijvoorbeeld Amerika? Of draag je liever een steentje door vrijwilligerswerk te doen? Maak kennis met deze én onze andere programma’s: Au Pair, Taalreizen en Work & Travel. Tijdens jouw buitenlandavontuur ontmoet je mensen van over de hele wereld en maak je herinneringen voor het leven! Wij helpen je graag bij deze once in a life time ervaring. Bekijk onze website. Zien wij jou bij een van onze presentaties op 24 juni?

Travel Active – High School programma: Misschien ben je bijna klaar met je middelbare school en weet je nog niet wat je wilt gaan doen. Of je weet dit wel al, maar wilt daarvoor eerst nog een keer écht kennismaken met een andere cultuur. Je gaat voor een zomer, trimester, semester of heel schooljaar naar het buitenland. Elk land heeft een uniek schoolsysteem met bijzondere vakken om te volgen die wij in Nederland niet kennen. Wat dacht je van Yearbook of Oceanografie? Tijdens jouw High School avontuur verblijf je in een gastgezin, welke al snel aan zal voelen als een tweede familie. Daarnaast maak je toffe internationale vrienden voor het leven, leer je een taal vloeiend spreken, dompel je onder in een andere cultuur en leer je jezelf echt kennen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar deze droom kun jij echt waarmaken! Bekijk de website. Maak jij kennis met het High School programma op 24 juni?

UStudy – Adviesbureau voor studie (en sport) in het buitenland: Wij hebben al 17 jaar ervaring in het plaatsen van leerlingen in de VS, Canada, VK, Ierland en Spanje. Jongeren vanaf 11 jaar die voor één of twee semesters of een zomer vakken willen volgen, hun Engels willen verbeteren, zich willen voorbereiden op een buitenland studie of zich sportief of artistiek willen ontwikkelen. Er zijn dus vele mogelijkheden op allerlei niveaus en voor iedereen voor een gap year: op high schools, colleges, universiteiten en taalinstituten in verschillende landen. Door onze jarenlange ervaring weten wij de beste match voor iedereen te vinden. Bekijk onze website. Infosessies op 23 en 24 juni.

WilWeg – onafhankelijke info over studie, stage of tussenjaar in het buitenland: Heb je plannen om tijdens je tussenjaar naar het buitenland te gaan? Neem dan een kijkje bij WilWeg. Wij zorgen er voor dat jij goed voorbereid aan je buitenlandavontuur begint. Op www.wilweg.nl vind je: onafhankelijke informatie over je studie, stage of tussenjaar in het buitenland. Praktische tips over bijvoorbeeld verzekeringen, woonruimte en (studie)beurzen. Inspiratie voor een onvergetelijke tijd! Tijdens onze sessies op deze online TussenjaarBeurs vertelt een WilWeg-ambassadeur over haar ervaring tijdens haar tussenjaar in het buitenland én krijg je informatie over de mogelijkheden, de voorbereiding en de financiering van jouw tussenjaar in het buitenland. Infosessies op 23 juni.

Wismon – profielaanvulling bètavakken voor toelating hoger onderwijs: Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot een hbo-opleiding of de universiteit? Onze cursussen wiskunde a, wiskunde b, natuurkunde, scheikunde of biologie behandelen de gehele bovenbouwstof. Zo kun je alsnog worden toegelaten tot jouw studie naar keuze. Bij WisMon kun je terecht voor een cursus op havo- en vwo-niveau. Deze cursussen zijn bedoeld voor iedereen die nog een bètavak moet inhalen of over moet doen. Bijvoorbeeld als jouw gekozen profiel niet aansluit bij je studiekeuze. Van je studie moet je nu een CCVX voortentamen behalen of een toelatingstoets bij de opleiding afleggen. Of misschien ben je gezakt en moet je een deelcertificaat behalen via het staatsexamen. In alle gevallen sluit een cursus bij WisMon perfect aan. Hiermee wordt je, bijvoorbeeld in een tussenjaar, helemaal klaargestoomd om je examen of toelatingstoets te halen. Bekijk onze website.

Yellow Au Pairs – diverse landen: Altijd al gedroomd van het wonen in het buitenland voor een paar maanden, werken met kinderen en dus de grote zus of broer te worden van de gastkinderen? We maken het voor jongeren tussen de 17 en de 30 jaar oud mogelijk om een tijdje naar een buitenlandse bestemming te gaan, daar te wonen en te werken bij een gastgezin in huis. Je wordt ondergedompeld in de cultuur en taal van jouw bestemming en maakt (internationale)vrienden voor het leven. Wij vinden persoonlijk contact het allerbelangrijkste en helpen je bij iedere stap die jij gaat zetten. Samen met onze partnerorganisaties in het buitenland zorgen we ervoor dat jij een geweldige buitenlandervaring tegemoet gaat. Tijdens onze presentatie op deze beurs leer je ons beter kennen, vertellen we over de Au Pair mogelijkheden en onze programma’s en kun jij al jouw vragen stellen. Hopelijk tot snel! Bekijk onze website. Infosessies op 23 en 24 juni.