TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

TussenjaarBeurs

De volgende landelijke TussenjaarBeurs voor jongeren, ouders en onderwijsprofessionals is op donderdag 26 maart 2020. Van 16 tot 21 uur. Bij het Wellantcollege in Houten (bij Utrecht). Dit is met ov en auto goed bereikbaar. Inschrijven is verplicht, maar nu nog niet mogelijk. Wil je bericht wanneer dit kan, schrijf dan in voor de nieuwsbrief van het TussenjaarKenniscentrum.

Overweeg jij een tussenjaar? Wacht niet met oriënteren en kijk alvast naar mogelijkheden in binnen- en buitenland op deze pagina.

De TussenjaarBeurs biedt stands en presentaties van organisaties met activiteiten voor in een tussenjaar in binnen- en buitenland (zie de lijst hieronder). Hiernaast geeft TussenjaarKenniscentrum de voorlichting ‘Studiesucces en tussenjaar: kansen en gevaar…’. Vereniging Volunteer Correct informeert over verantwoord vrijwilligerswerk. Nuffic/Wilweg.nl over praktische zaken rond reizen (beurzen, verzekeringen, visa enz..) en over mogelijkheden om (een deel van) een studie in het buitenland te volgen tijdens of na een tussenjaar. En hier kan worden deelgenomen aan Workshop Tussenjaarplan. Het programma met tijden van presentaties, voorlichtingen en workshops is in de maak.

Speciaal voor decanen en studieloopbaanbegeleiders is hier van 15.30 tot 16.00 uur (voordat de deuren voor overige bezoekers open gaan) een sessie over het hoe en waarom van voorlichting over een tussenjaar. Deze wordt gegeven door oprichter van het TussenjaarKenniscentrum en jongerencoach gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding Daniëlle Vogels en Hermien Miltenburg, (ouder)voorlichter van Wageningen University, maker van Studiekeuzekind.nl en bestuurslid van het TussenjaarKenniscentrum.

Aan deze beurs nemen deel:

 

tussenjaarbeurs workshop
tussenjaar beurs voorlichting
tussenjaarbeurs stands

Het TussenjaarKenniscentrum doet geen uitspraken over de kwaliteit van aanbieders van tussenjaar-activiteiten en draagt hiervoor geen aansprakelijkheid. Organisaties die vrijwilligerswerk in het buitenland aanbieden en aanwezig zijn op deze beurs zijn aangesloten bij Vereniging Volunteer Correct, hebben geen winstoogmerk en/of voeren het programma van het European Solidarity Corps uit.