TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

TussenjaarBeurs

Op donderdag 26 maart 2020 is de volgende TussenjaarBeurs van 16.00 tot 21.00 uur bij het Wellantcollege aan de Randhoeve 2 in Houten (bij Utrecht). Dit is met ov en auto goed bereikbaar. Parkeren is gratis. Inschrijven voor deze beurs kost € 5,- (ouders mogen gratis mee naar binnen.) Dit bedrag komt geheel ten goede aan het Tussenjaarfonds.

LET OP: Om op deze beurs te kunnen deelnemen aan Workshop Tussenjaarplan moet je hier apart inschrijven.

De TussenjaarBeurs wordt georganiseerd door het TussenjaarKenniscentrum in samenwerking met het Wellantcollege. Hier zijn stands en presentaties van ruim 40 organisaties met tussenjaar-activiteiten: zie de lijst hieronder. Hiernaast geeft het TussenjaarKenniscentrum de voorlichting ‘Studiesucces en tussenjaar: kansen en gevaar’. Vereniging Volunteer Correct informeert over verantwoord vrijwilligerswerk en Nuffic/Wilweg.nl geeft onafhankelijke informatie over studeren in het buitenland en praktische zaken rond reizen (beurzen, verzekeringen, visa enz..). Het programma met tijden is in de maak en krijgen inschrijvers per mail toegestuurd.

Decanen en studieloopbaanbegeleiders kunnen zich hier apart opgeven voor een sessie over het hoe en waarom van voorlichting over een tussenjaar. Deze is van 15.30 tot 16.00 uur (voordat de deuren voor overige bezoekers open gaan) en wordt gegeven door oprichter van het TussenjaarKenniscentrum en jongerencoach gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding Daniëlle Vogels en Hermien Miltenburg, (ouder)voorlichter van Wageningen University, maker van Studiekeuzekind.nl en bestuurslid van het TussenjaarKenniscentrum.

Posters voor op school kun je hier dowloaden.

Aan deze beurs nemen de volgende organisaties deel:

tussenjaarbeurs workshop
tussenjaar beurs voorlichting
tussenjaarbeurs stands

 

Het TussenjaarKenniscentrum doet geen uitspraken over de kwaliteit van aanbieders van tussenjaar-activiteiten en draagt hiervoor geen aansprakelijkheid. Organisaties die vrijwilligerswerk in het buitenland aanbieden en aanwezig zijn op deze beurs zijn aangesloten bij Vereniging Volunteer Correct, hebben geen winstoogmerk en/of voeren het programma van het European Solidarity Corps uit.