TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

online Workshop Tussenjaarplan

 

Wil jij jouw tussenjaar leuk invullen én hierin jouw kans op studiesucces in het hoger onderwijs vergroten? Neem dan deel aan Workshop Tussenjaarplan. Dit kan alleen samen met tenminste 1 ouder. En liefst met 2. In het blauwe blok hieronder lees je waarom.

Op de website van de Rijksoverheid worden alle gebruikers van de tool Tussenjaar nemen: wat moet ik regelen gewezen op deze workshop.

Na deze 1,5 uur durende workshop:

  • Weet je wat voor jou de beste invulling van een tussenjaar kan zijn en hoe jij hierin jouw kans op studiesucces in het hoger onderwijs kunt vergroten.
  • Zijn jij en jouw ouders op de hoogte van de mogelijkheden, kansen en risico’s van een tussenjaar.
  • Weten jullie hoe je risico’s van een tussenjaar kunt beperken. En hoe ouders hierbij kunnen helpen zonder zich hiermee teveel te bemoeien.
  • Kun jij jouw persoonlijke tussenjaarplan realiseren.

Kun jij Workshop Tussenjaarplan niet op jouw school volgen? Neem dan deel aan de online versie, gegeven door oprichter van het TussenjaarKenniscentrum en bedenker van deze workshop Daniëlle Vogels. Op dinsdagavond 25 augustus geeft zij deze van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur (afhankelijk van vragen). Deelname kost € 35,- per gezin. Deelnemers ontvangen gratis digitale gids ‘Studiesucces en tussenjaar: kansen en gevaar’.

Lees hier hoe Workshop Tussenjaarplan op school kan worden gegeven. En lees hier wat decanen hiervan vinden.

Exclusief met ouders!

Workshop Tussenjaarplan kun je alleen samen met tenminste 1 ouder volgen. En liefst met 2. Zij hoeven natuurlijk niet te helpen bij de invulling van jouw tussenjaar. In deze workshop leren jouw ouders hoe zij kunnen helpen risico’s te beperken. Zonder zich met teveel met jou te bemoeien. Dit is belangrijk om het tussenjaar zo waardevol mogelijk te maken voor jou.

Reacties

Wat een geslaagde workshop! Veel info, kritische vragen, humor en ouders en leerlingen die onafhankelijk van elkaar soms best lastige vragen moesten beantwoorden. Luisteren naar elkaars wensen en twijfels. Ik denk dat ouders en kinderen dichter bij elkaar zijn gekomen. En misschien niet alleen t.a.v het onderwerp. Een TOP-avond dus. Het was er eentje om volgend jaar weer op de agenda te zetten. Heb er zelf, als loopbaanbegeleider, ook veel aan gehad!’

Senior adviseur onderwijs bij ImpactYou en voormalig decaan van het Isendoorn College in Warnsveld Hanneke Heinen

Een echte doe-workshop waarbij je na het volgen van deze avond een concreet plan hebt waar zowel jijzelf als je ouders achter kunnen staan.

Studieloopbaanbegeleider aan Hogeschool Arnhem Nijmegen en voormalig decaan van het Dominicus College in Nijmegen Ruben Piek

Ik vond het gedeelte dat je eerst apart moest gaan zitten en daarna met je ouders moest gaan vergelijken erg goed, omdat je dit thuis nooit zo zou doen en nu schrijf je precies op wat jezelf wil!

een scholier

De workshop heeft ons meer opgeleverd dan we vooraf hadden gedacht. Mijn zoon had er nl. helemaal geen zin in en is onder lichte dwang meegegaan. Maar tot mijn grote verrassing gaf hij na afloop aan dat hij het toch zinnig had gevonden en het hem had verrast dat we toch over veel dingen hetzelfde dachten. Ik ben blij dat hij er nu meer over nadenkt hoe hij een eventueel tussenjaar gaat invullen.

een vader

Ik vond de avond erg nuttig en ben ook tot nieuwe conclusies gekomen over waar mijn twijfels nog liggen, waar ik eerst nooit over na had gedacht, dus dat vond ik erg fijn.

een scholier

Bedankt voor de leuke, nuttige en informatieve avond. Het was het geld méér dan waard.

een moeder