TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Tussenjaar Workshops ook online

 

Het TussenjaarKenniscentrum biedt 3 workshops aan. Deze kun je alleen samen met tenminste 1 ouder volgen. In het blauwe blok hieronder lees je waarom.

1. Workshop Studiesucces en Tussenjaar (1 uur). Voor havo- en vwo-scholieren en mbo-studenten die hun kans op studiesucces in het hoger onderwijs zo groot mogelijk willen maken. Hierin krijg je informatie en opdrachten over verschillende benodigdheden voor succesvol studeren in het hoger onderwijs; over hoe jij deze kunt verzamelen en versterken, en hoe een tussenjaar voor jou risico’s en kansen kan opleveren.

2. Workshop Tussenjaarplan (1,5 uur). Voor wie een tussenjaar goed wil voorbereiden. Hierin krijg je informatie en opdrachten die je helpen een tussenjaar in te vullen op de voor jou persoonlijk beste manier, de risico’s hierbij te beperken en jouw persoonlijk tussenjaarplan te realiseren.

3. Workshop Tussenjaarplan voor studiestakers (1,5 uur). Voor wie is gestopt of overweegt te stoppen met zijn of haar studie. In deze workshop krijg je informatie en opdrachten die je helpen om de rest van het collegejaar op een voor jou waardevolle manier in te vullen. En die je helpen om daarna een goede nieuwe studiestart te maken.

Lees hoe deze workshops op onderwijsinstellingen kunnen worden gegeven. En lees gratis digitale gids ‘Studiesucces en tussenjaar: kansen en gevaar’.

 

Data en open inschrijving

 

Kun jij deze workshops niet volgen op of via jouw school of onderwijsinstelling? Neem dan deel aan een online versie met open inschrijving. Oprichter van het TussenjaarKenniscentrum jongerencoach gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding en bedenker van deze workshops Daniëlle Vogels geeft:

  • Workshop Studiesucces en Tussenjaar op donderdagavond 8 oktober van 20.00 tot ongeveer 21.00 uur (afhankelijk van vragen). Inschrijven kan hier. Deelname kost € 29,50 voor jongere en ouder(s) samen.
  • Workshop Tussenjaarplan op donderdagavond 22 oktober van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur (afhankelijk van vragen). Inschrijven kan hier. Deelname kost € 35,- voor jongere en ouder(s) samen.
  • Workshop Tussenjaarplan voor studiestakers op donderdagavond 5 november van 20.00 tot ongeveer 21.00 uur (afhankelijk van vragen). Inschrijven kan hier. Deelname kost € 35,- voor jongere en ouder(s) samen.

Exclusief met ouders!

Bovenstaande workshops kun je alleen samen met tenminste 1 ouder volgen. En liefst met 2. Niet omdat zij jou moeten helpen bij het maken van de keuze voor een tussenjaar of doorstuderen, of bij de invulling van jouw tussenjaar. Maar omdat zij hierop – ook zonder opzet en misschien zonder het te merken – grote invloed kunnen hebben. Zowel positief als negatief. Ook als jij nog maar weinig contact hebt met jouw ouders. In deze workshops krijgen zij informatie en opdrachten die hen in staat stellen om jou hierbij te helpen zonder zich met jouw keuzes te bemoeien.

Reacties

Wat een geslaagde workshop! Veel info, kritische vragen, humor en ouders en leerlingen die onafhankelijk van elkaar soms best lastige vragen moesten beantwoorden. Luisteren naar elkaars wensen en twijfels. Ik denk dat ouders en kinderen dichter bij elkaar zijn gekomen. En misschien niet alleen t.a.v het onderwerp. Een TOP-avond dus. Het was er eentje om volgend jaar weer op de agenda te zetten. Heb er zelf, als loopbaanbegeleider, ook veel aan gehad!’

Senior adviseur onderwijs bij ImpactYou en voormalig decaan van het Isendoorn College in Warnsveld Hanneke Heinen

Een echte doe-workshop waarbij je na het volgen van deze avond een concreet plan hebt waar zowel jijzelf als je ouders achter kunnen staan.

Studieloopbaanbegeleider aan Hogeschool Arnhem Nijmegen en voormalig decaan van het Dominicus College in Nijmegen Ruben Piek

Ik vond het gedeelte dat je eerst apart moest gaan zitten en daarna met je ouders moest gaan vergelijken erg goed, omdat je dit thuis nooit zo zou doen en nu schrijf je precies op wat jezelf wil!

een scholier

De workshop heeft ons meer opgeleverd dan we vooraf hadden gedacht. Mijn zoon had er nl. helemaal geen zin in en is onder lichte dwang meegegaan. Maar tot mijn grote verrassing gaf hij na afloop aan dat hij het toch zinnig had gevonden en het hem had verrast dat we toch over veel dingen hetzelfde dachten. Ik ben blij dat hij er nu meer over nadenkt hoe hij een eventueel tussenjaar gaat invullen.

een vader

Ik vond de avond erg nuttig en ben ook tot nieuwe conclusies gekomen over waar mijn twijfels nog liggen, waar ik eerst nooit over na had gedacht, dus dat vond ik erg fijn.

een scholier

Bedankt voor de leuke, nuttige en informatieve avond. Het was het geld méér dan waard.

een moeder