TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Workshop Tussenjaarplan

 

Twijfels over een tussenjaar of over hoe jij dit het best kunt invullen? Of twijfelen jouw ouders hierover? Doe dan samen met je ouder(s) mee aan Workshop Tussenjaarplan. Na deze workshop van 1,5 uur:

 

  • Zijn jij en jouw ouders op de hoogte van de mogelijkheden, effecten en risico’s van een tussenjaar.
  • Weten jullie hoe je risico’s van een tussenjaar kunt beperken. En hoe ouders hierbij kunnen helpen zonder zich hiermee teveel te bemoeien. Zij krijgen in deze workshop aparte opdrachten en informatie en hoeven niet te helpen bij het maken van jouw tussenjaarplan.
  • Weet je wat voor jou de beste invulling van een tussenjaar kan zijn en heb je de basis gelegd om deze te kunnen realiseren.

Lees hier hoe Workshop Tussenjaarplan op school kan worden gegeven. En lees hier wat decanen hiervan vinden.

Vanuit het TussenjaarKenniscentrum wordt deze workshop af en toe met open inschrijving gegeven. De volgende keer is op donderdagavond 9 januari 2020 bij Wageningen University van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur. Deelname kost € 35,- per gezin. Deze workshop wordt gegeven door oprichter van het TussenjaarKenniscentrum en jongerencoach gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding Daniëlle Vogels en Hermien Miltenburg, (ouder)voorlichter van Wageningen University en maker van Studiekeuzekind.nl en Keuzekansen.nl

Wil jij hieraan deelnemen, maar kan dit nog niet op jouw school en kun je niet op donderdagavond 9 januari naar Wageningen University komen (zie hierboven) en niet op 26 maart naar de TussenjaarBeurs? Bekijk dan onze agenda of neem contact op met een van onze tussenjaardecanen.

Exclusief live!

Workshop Tussenjaarplan kun je niet online volgen. Onder meer omdat je hierin met je ouders in gesprek gaat over jullie wensen en twijfels bij het tussenjaar. Wees gerust: dit duurt maar een kwartiertje en gebeurt aan de hand van opdrachten die preek-neigingen en verdedigings-tactieken overbodig maken. Dit is een onmisbaar onderdeel van deze 1,5 uur durende workshop. Omdat dit een waardevolle basis is voor een goed tussenjaar.

Reacties

Ik vond het gedeelte dat je eerst apart moest gaan zitten en daarna met je ouders moest gaan vergelijken erg goed, omdat je dit thuis nooit zo zou doen en nu schrijf je precies op wat jezelf wil!

een scholier

De workshop heeft ons meer opgeleverd dan we vooraf hadden gedacht. Mijn zoon had er nl. helemaal geen zin in en is onder lichte dwang meegegaan. Maar tot mijn grote verrassing gaf hij na afloop aan dat hij het toch zinnig had gevonden en het hem had verrast dat we toch over veel dingen hetzelfde dachten. Ik ben blij dat hij er nu meer over nadenkt hoe hij een eventueel tussenjaar gaat invullen.

een vader

Ik vond de avond erg nuttig en ben ook tot nieuwe conclusies gekomen over waar mijn twijfels nog liggen, waar ik eerst nooit over na had gedacht, dus dat vond ik erg fijn.

een scholier

Bedankt voor de leuke, nuttige en informatieve avond. Het was het geld méér dan waard.

een moeder

Een echte doe-workshop waarbij je na het volgen van deze avond een concreet plan hebt waar zowel jijzelf als je ouders achter kunnen staan.

Studieloopbaanbegeleider aan Hogeschool Arnhem Nijmegen en voormalig decaan van het Dominicus College in Nijmegen Ruben Piek

Wat een geslaagde workshop! Veel info, kritische vragen, humor en ouders en leerlingen die onafhankelijk van elkaar soms best lastige vragen moesten beantwoorden. Luisteren naar elkaars wensen en twijfels. Ik denk dat ouders en kinderen dichter bij elkaar zijn gekomen. En misschien niet alleen t.a.v het onderwerp. Een TOP-avond dus. Het was er eentje om volgend jaar weer op de agenda te zetten. Heb er zelf, als loopbaanbegeleider, ook veel aan gehad!’

Decaan Hanneke Heinen van het Isendoorn College in Warnsveld