TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Tussenjaar buitenland mogelijkheden

 

Wil jij in een tussenjaar naar het buitenland? Hier geven wij je zoveel mogelijk ideeën.

Een reis organiseren kan flink wat tijd kosten. Daarom is het slim om ondanks onzekerheid door corona alvast te kijken naar alle mogelijkheden. Bij sommige organisaties kun je boeken en hoef je pas te betalen als je reis echt doorgaat. Kijk ook naar adviezen voor veilig reizen. En bekijk alsjeblieft tips om zo duurzaam mogelijk te reizen. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan door Europa reizen per trein?

Wij doen geen uitspraken over de kwaliteit van bedrijven die tussenjaar reizen aanbieden. Hiervoor bestaat geen keurmerk. Ga daarom op zoek naar anderen die al ervaring hebben met iets dat je aanspreekt. En verdiep je goed in het aanbod.

 

tussenjaar buitenland invullen

 

Tussenjaar buitenland: zelf regelen

 

Een georganiseerde reis kan fijn zijn. Maar zelf goedkoop een reis regelen is ook mogelijk. Dat kan ook leuk zijn en  misschien kun je daar meer van leren. Op Wilweg.nl staat onafhankelijke informatie over het regelen van een visum, verzekeringen, werkvergunning enzo.

 

Reizen en studiekeuzecoaching

 

Op reis kun je jezelf op een andere manier leren kennen. Dat helpt bij het maken van een studiekeuze. Toch is er vaak meer nodig voor een goede keuze. Daarom bieden sommige bedrijven een combinatie van beide aan. Bijvoorbeeld Bonaire Break, My Journey Malaga, Studiekeuzereis en Bureau Buitenland

Reizen vormt een onderdeel van het Liberal Arts Tussenjaar van de Vrije Hogeschool en tussenjaarprogramma Breekjaar. Lees ook in gratis digitale gids ‘Studiesucces en tussenjaar: kansen en gevaar’ over het maken van een goed gefundeerde studiekeuze.

 

 Overzichten aanbieders reizen

 

Hieronder vind je overzichten van aanbieders van verschillende soorten reizen. Je kunt ook kijken naar Britse aanbieders. De Amerikaanse Gap Year Association heeft een lijst met organisaties die door hen zijn gekeurd.

Backpacken, werken en meer

o.a. au-pair, studiekeuzebegeleiding, sporten…

Highschool enzo

ook college en university in diverse landen…