TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Tussenjaar buitenland mogelijkheden

 

Wil jij in een tussenjaar naar het buitenland? Hier geven wij je zoveel mogelijk ideeën. Bedrijven betalen niet om hier te worden vermeld. Wij doen geen uitspraken over de kwaliteit van bedrijven die tussenjaar reizen aanbieden. Hiervoor bestaat geen keurmerk. Ga daarom op zoek naar anderen die al ervaring hebben met iets dat je aanspreekt. En verdiep je goed in het aanbod.

Kijk ook naar adviezen voor veilig reizen. En bekijk alsjeblieft tips om zo duurzaam mogelijk te reizen. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan door Europa reizen per trein?

 

 

tussenjaar buitenland invullen

 

Tussenjaar buitenland: zelf regelen

 

Een organisatie dingen laten regelen voor jouw reis kan fijn zijn. Maar je kunt ook zelf goedkoop een reis regelen. Dat kan ook leuk zijn en  misschien kun je daar meer van leren. Op Wilweg.nl staat onafhankelijke informatie over het regelen van een visum, verzekeringen, werkvergunning enzo.

 

Reizen en studiekeuzecoaching

 

Op reis kun je jezelf op een andere manier leren kennen. Dat helpt bij het maken van een studiekeuze. Toch is er vaak meer nodig voor een goede keuze. Daarom bieden sommige bedrijven een combinatie aan van reizen en coaching bij studiekeuze. Bijvoorbeeld Bureau Buitenland, Bonaire Break, Held op reis, My Journey Malaga, Wereldstage Curaçao, The Palmtree Project.

Reizen vormt een onderdeel van het Liberal Arts Tussenjaar van de Vrije Hogeschool en van tussenjaarprogramma Breekjaar. Lees ook in gratis digitale gids ‘Studiesucces en tussenjaar: kansen en gevaar’ over het maken van een goed gefundeerde studiekeuze.

 

 Tussenjaar buitenland: aanbieders

 

Hieronder vind je overzichten van aanbieders van verschillende soorten reizen. Je kunt ook kijken naar Britse aanbieders. De Amerikaanse Gap Year Association heeft een lijst met organisaties die door hen zijn gekeurd.

Backpacken, werken en meer

o.a. au-pair, studiekeuzebegeleiding, sporten…

Highschool enzo

ook college en university in diverse landen…