TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

De beste tussenjaar test?

 

Ben jij op zoek naar een tussenjaar test? Dan is het slim om eerst na te denken over wat jij daarmee te weten wilt komen. Want daarvan is afhankelijk welke test voor jou het best is. En of het slim is om je te laten leiden door de uitkomsten van een test. Op deze pagina verwijzen we naar de beste informatie en tests voor jou.

 

 

Wat moet jij regelen?

 

Wil je weten wat jij moet regelen voor een tussenjaar? Dat hangt af van jouw situatie en wat jij in dat jaar gaat doen. Om te weten te komen wat jij allemaal moet regelen kun je het best deze tussenjaar test van de Rijksoverheid gebruiken. Door daar maximaal 8 vragen in te vullen krijg je alle informatie die voor jou van belang is.

 

Doorstuderen of tussenjaar invullen?

 

Twijfel jij of een tussenjaar of doorstuderen voor jou het best is? Of wil je weten hoe jij een tussenjaar het best kunt invullen? Dan is het jammer om je te laten leiden door een test. Want het meest waardevolle dat je kunt leren is zelf kiezen hoe jij je tijd en je leven wilt invullen en daarvoor zelf verantwoordelijkheid dragen. Binnen de mogelijkheden die jij hebt of kunt creëren. Dit is niet makkelijk en niet altijd leuk. Wat dit minder moeilijk maakt, is je goed laten informeren over de mogelijke voordelen en nadelen van elke optie. Kijk daarom naar informatie die helpt om de keuze voor een tussenjaar of doorstuderen zelf te maken. En kijk naar informatie die helpt om zelf voor invulling van een tussenjaar te kiezen.

 

Test voor reizen

 

Wil je gaan reizen? Tijdens een tussenjaar of als onderdeel van een studie? De beste test hiervoor is de WilWegWijzer. Door hier onder meer in te vullen waar je naar toe wilt en wat je daar wilt gaan doen, krijg je informatie die voor jou van belang is. Deze test is gemaakt door de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs Nuffic. Die wordt gefinancierd door de overheid en verwijst niet alleen naar reisorganisaties die daarvoor betalen, zoals sommige andere tests.