TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Online TussenjaarBeurs 2022

 

Een goed tussenjaar begint met een goede voorbereiding en hoeft niet veel te kosten. Daarom organiseert het TussenjaarKenniscentrum de TussenjaarBeurs. Op deze pagina zie je welke organisaties deelnamen aan de online editie die plaatsvind op 5 en 11 januari 2022. Wil je weten wanneer de volgende plaatsvindt, schrijf dan in voor onze nieuwsbrief.

Wil je weten wat voor jou de beste invulling van een tussenjaar is? Kosten en risico’s hierbij beperken? En dit jaar gebruiken om jouw kans op een fijne (studie)loopbaan te vergroten? Kijk dan hier voor online workshop Tussenjaarplan!

Wil je reizen? Hier staan tips om dit zo duurzaam mogelijk te doen. Bekijk ook adviezen voor veilig reizen. Het TussenjaarKenniscentrum doet geen uitspraken over de kwaliteit van aanbieders van tussenjaar activiteiten en draagt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Live online infosessies over activiteiten in Nederland:

Young Impact Wij helpen jou om de wereld te verbeteren op een manier die bij jou past. Je krijgt hierbij in Nederland gratis ondersteuning en coaching, houdt hier een goed gevoel aan over en ontwikkelt skills voor op je cv. We organiseren ook Young Impact Island: op een mooie plek in Nederland voor jongeren van 16 t/m 18 jaar die impact willen maken, maar niet weten hoe. Leer jezelf en jouw sterke punten beter kennen, ontdek wat jij belangrijk vindt en maak impact! Bekijk onze website. Sessie op 5 januari.

Powerjaar. Bij Powerjaar ga jij écht ERVAREN, waardoor jij ontdekt wie jij bent en wat de wereld jou te bieden heeft. Ons unieke programma van 6 maanden bestaat uit 3 blokken: 1. Wisdom classes: verbreding van je algemene kennis en ontdekking van (nieuwe) interesses; 2. Bedrijfsonderzoek: wij helpen jou bij het kiezen van een studierichting, waarna je een kijkje in de keuken neemt bij een écht bedrijf (in jouw richting); 3. Goed doel: een inspirerend project voor een goed doel. Daarnaast krijg jij persoonlijke coaching én studiekeuzebegeleiding, sport clinics en kun je proefcolleges volgen op hogescholen/universiteiten. Tijdens de beurs laten wij zien hoe wij samen met jou de wereld een stukje beter maken en beantwoorden dan ook graag al jouw vragen! Bekijk onze website. Sessies op 5 en 11 januari.

Nederlandse Ondernemers Academie Het enige tussenjaarprogramma waarin je leert ondernemen. Geen studieboeken, maar DOEN’s en inspirators. 4 maanden: 1 dag/week op locatie + 16 uur/week bezig met eigen bedrijf. Topcombi met chillen, reizen en werken. Wij helpen graag met jouw eerste stappen in het ondernemerschap. Je gaat op ontdekkingstocht. Een reis waarin je je eigen bedrijf opzet en jouw talenten ontdekt. Van 1e idee tot echt je eigen product. Je bouwt een website, leert wat investeren inhoudt en ervaart met zeilen, survival en martial arts waar jij goed in bent. Nog geen concreet idee? No worries, die vinden we samen. Bekijk onze website. Sessies op 5 en 11 januari.

MKstart Heb je nog geen idee wat je wilt gaan studeren, maar ben je wel op zoek naar een zinvol én creatief tussenjaar? Dan is MKstart iets voor jou. MKstart is een vooropleiding en fulltime oriëntatiejaar beeldende kunsten & vormgeving. Tijdens het MKstart jaar ga je je bezighouden met een breed aanbod aan creatieve vakken en ontwikkel je vaardigheden die je bij alle studies van pas komen. Daarnaast bouw je aan een portfolio dat je kunt gebruiken om toelating te doen bij alle creatieve opleidingen voor kunst & vormgeving. Meer weten? Log in bij deze infosessie. Bekijk onze website. Sessies op 5 en 11 januari.

MDT-projecten in heel Nederland In deze sessie krijg je informatie over tientallen vrijwilligersprojecten door heel Nederland. Je kunt hiermee iets betekenen voor anderen én krijgt coaching om jóuw talenten te ontdekken en ontwikkelen. In elk vakgebied dat je kunt bedenken: van natuur, sport, ICT en media, tot cultuur en maatschappij. Bij sommige van deze projecten krijg je een vrijwilligersvergoeding. En je kunt een certificaat van deelname krijgen, dat waardevol is voor jouw cv. Bekijk onze website. Sessie op 11 januari.

Intermijn Sinds 2014 begeleiden we bij Intermijn jongeren bij het zetten van een volgende stap in hun toekomst. Op locaties in Utrecht en Amsterdam kun je meedoen aan ons 3-maandenprogramma. In een kleine groep (max 10) volg je een programma dat bestaat uit bedrijfsbezoeken, coaching, workshops over doelen stellen, mindset, en studievaardigheden en inspirerende gastsprekers. Wij leren jou je eigen potentie te ontdekken en hoe je dit om kunt zetten in acties. Zo start je straks stevig met de volgende stap in jouw toekomst! Bekijk onze website. Sessies op 5 en 11 januari.

Inspiratiemotor Een studiekeuze maken in jouw tussenjaar. Heb jij een tussenjaar genomen om de tijd te hebben voor een goede studiekeuze? Dat is heel verstandig! Zo heb je alle tijd om je rustig en goed te oriënteren. Om jouw studiekeuze echt een succes te laten zijn is het belangrijk dat je de juiste stappen zet in dit keuzeproces. In het webinar vertelt Xandra Koops jou alles over het Studiekeuzestappenplan. Je leert alles over de 5 opvolgende stappen en je krijgt leuke opdrachtjes en handige tips om zelf mee aan de slag te gaan. Zo ga jij goed voorbereid jouw tussenjaar in! Bekijk onze website. Sessie op 11 januari.

Breekjaar is het meest complete tussenjaar van Nederland, voor alle jongeren die de volgende stap willen bepalen na de middelbare school of na een studiestop. Breekjaar geeft je de ruimte, kansen en coaching om jouw beste zelf ontdekken. Je doorloopt een breed programma aan activiteiten waarin je ervaart, proeft, ruikt en probeert. Je gaat er zelfs even 6 weken tussenuit tijdens de reisperiode. Letterlijk en figuurlijk: naar jouw favoriete bestemming, maar vooral op reis naar jezelf. Daardoor ontwikkel je in hoog tempo meer doorzettingsvermogen, zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Om daarna te kiezen wat JIJ wilt en niet de mensen om je heen. Bekijk onze website. Sessies op 5 en 11 januari.

Live online infosessies over reis-mogelijkheden:

Activity International Tussenjaar Reis Specialist. Je hebt buitenlandplannen tijdens een tussenjaar. Maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Dan biedt Activity International een uitkomst. Wij hebben een breed scala aan reizen in het buitenland. Van twee weken tot een jaar, vrijwilligerswerk of betaald, geheel georganiseerd of zelfstandig. Er is van alles mogelijk, ook als je nog maar 17 of 18 jaar bent. Je hebt keuze uit verschillende landen. Wij vertellen je graag meer over alle opties die Activity International biedt. Hopelijk kan je dan niet wachten om een reis te gaan maken tijdens jouw tussenjaar! Bekijk onze website. Sessies op 5 en 11 januari.

Bonaire Break Overweeg jij een tussenjaar? En weet je al wat je wilt gaan studeren? De Bonaire Break is een hele bijzondere groepsreis voor jongeren die tijdens hun tussenjaar op reis willen en aan hun studiekeuze willen werken. Je gaat wonen op een resort, je gaat werken als vrijwilliger en je beleeft veel spannende avonturen. Kortom: Je maakt de reis van je leven. Wil je meer over de Bonaire Break weten of wil je je meteen opgeven? Log dan in bij onze sessie op deze TussenjaarBeurs. Tot dan! Bekijk onze website. Sessie op 11 januari.

Bureau Buitenland begeleidt scholieren bij het maken van keuzes betreffende hun verdere ontwikkeling met de nadruk op Tussenjaarprogramma’s in het buitenland. Middels diverse programma’s van veel verschillende organisaties wordt ernaar gestreefd om een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling en een verbreding van de horizon van (aanstaand)studenten. Voor iedere individuele klant wordt gezocht naar de invulling van een tussenjaar dat aan de verwachtingen en persoonlijke doelstelling voldoet. In deze sessie worden de mogelijkheden en de werkwijze van Bureau Buitenland verder toegelicht. Bekijk onze website. Sessies op 5 januari.

Cultural Care Au Pair Stap uit je comfortzone als au pair. Ontwikkel nieuwe vaardigheden, maak internationale vriendschappen en ontdek Amerika. Kom terug met meer zelfvertrouwen, zelfkennis, vloeiend Engels en prachtige verhalen. Maak deel uit van je gastgezin terwijl je voor kinderen zorgt, volg vakken aan een Amerikaanse college en zet jouw au pair certificaat met trots op je CV. Kost en inwoning zijn inbegrepen en je ontvangt een wekelijkse vergoeding die je kan besteden aan mooie reisjes. Bij Cultural Care focussen wij op het creëren van relaties door persoonlijke begeleiding zodat jij dit avontuur goed voorbereid kan starten bij jouw tweede thuis. Bekijk onze website. Sessies op 5 en 11 januari.

Education First sessie 1: Stel jouw tussenjaar zelf samen. Vertrekken kan elke maandag voor een taalreis vanaf twee weken. In welke cultuur ga jij je straks onderdompelen?Leer over de lokale gebruiken en cultuurverschillen, ervaar hoe het is om te leven in een ander land, maak nieuwe vrienden van over de hele wereld en leer te communiceren in de lokale taal. Je kunt al op reis vanaf twee weken naar 50 bestemmingen wereldwijd. Pak alvast je spullen en kies zelf hoelang, wanneer en waarheen je wilt reizen! Bekijk onze website. Sessie op 5 januari.

Education First sessie 2: Jouw perfecte tussenjaar: ervaar een nieuwe cultuur en verbeter je Engels terwijl je bij een lokaal gezin woont en naar een echte High School gaat in Engeland, Ierland of Amerika! Een perfect jaar voor na (of zelfs tijdens) je middelbare school. Dit wordt de ervaring van je leven waar je niet alleen nieuwe vrienden maakt en vette activiteiten gaat ondernemen, maar waar je ook nog eens je Engels verbetert, je kan voorbereiden op je vervolgstudie en een liefdevol gezin voor de rest van je leven vindt! Volg deze presentatie en leer meer. Dit is je kans! Bekijk onze website. Sessie op 5 januari.

Education First sessie 3: Bereid jezelf academisch voor op de toekomst met een ervaring in het buitenland! Tijdens het EF University Foundation Program krijg je intensieve Engelse lessen, universiteitsvoorbereidingslessen, academisch onderzoek en de mogelijkheid tot keuze/specialisatie-vakken zodat je gegarandeerd wordt toegelaten op een universiteit in het buitenland. Het Advanced Diploma combineert een taalstudie met specifiek academisch of loopbaangericht vakkenpakket. EF heeft hiervoor unieke curricula ontwikkeld met behulp van experts uit elk vakgebied. Kies een programma op het gebied van Business, Fashion & Design, Media & Art, International Affairs, Hotel & Tourism of Health & Lifestyle. Volg deze sessie om meer te weten te komen. Bekijk onze website. Sessie op 11 januari.

Education First sessie 4: Een taalreis combineren met een stage- of vrijwilligersprogramma. Wil je binnenkort op stage naar het buitenland of overweeg je als vrijwilliger aan de slag gaan? Dan is het stage- of vrijwilligersprogramma van EF Education First misschien iets voor jou! Combineer jouw stage of vrijwilligerswerk met een taalcursus van minimaal 4 tot 8 weken en gebruik jouw nieuwe taalvaardigheden meteen in een internationale werkomgeving. EF helpt je bij het vinden van een stage of vrijwilligersplek en begeleidt je door het gehele proces. Nieuwsgierig geworden? Neem deel aan deze sessie om meer over deze programma’s te weten te komen! Bekijk onze website. Sessie op 11 januari.

Fulbright Wil jij in je tussenjaar aan een Amerikaanse universiteit studeren met een studiebeurs? Dat kan met het Campus Scholarship Program (CSP) van de Fulbright Commission. De Fulbright Commission is een non-profit organisatie, en ontvang subsidie van de Nederlandse en Amerikaanse overheid. Je studeert en woont een jaar lang op een Amerikaanse campus, waarbij je zelf een vakkenpakket kunt samenstellen, kunt sporten en aan activiteiten kunt meedoen. We melden je aan bij meerdere universiteiten en vragen studiebeurzen voor je aan. Ook organiseren we drie voorlichtingsbijeenkomsten voor jou en je ouders, om je goed voor te bereiden op je vertrek. Bekijk onze website. Sessie op 5 januari.

Go Europe! Voor jouw buitenlandervaring in Europa. Wil je naar het buitenland, maar weet je niet waar je moet beginnen of kun je wel wat hulp gebruiken om de weg te vinden tussen de vele mogelijkheden? Als onafhankelijk informatiepunt vertellen wij je alles over de verschillende mogelijkheden in Europa en geven antwoord op al je vragen. Bijvoorbeeld over (GRATIS!) meedoen aan bijv. een jongerenuitwisseling of Europees Vrijwilligerswerk. Want wij vinden dat iedereen die een buitenlandervaring op wíl doen, de kans moet krijgen. Bekijk onze website. Sessie op 11 januari.

Information Planet sessie 1: High School. Cheerleaders, met de schoolbus naar school en jezelf ontwikkelen in een internationale omgeving. Klinkt dat allemaal heel goed? Dan is een High School programma misschien wel perfect voor jou! Verleg je persoonlijke grenzen in Amerika, Canada of één van de andere populaire bestemmingen. Ervaar een andere cultuur, maak nieuwe vrienden en ontdek waar je interesses liggen. Heb je een tussenjaar of weet je nog niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Dan is High School dé manier om daar achter te komen. We vertellen je tijdens onze infosessie graag meer over de mogelijkheden en bestemmingen. Bekijk onze website. Sessies op 5 januari.

Information Planet sessie 2: Iedereen kan om verschillende redenen een tussenjaar nemen. En hoe kan je dit beter doen dan in het buitenland? Of je nu een jaar, half jaar, een paar maanden of misschien ‘maar’ een lange zomervakantie beschikbaar hebt, voor ieder tijdframe is er een leerzaam en leuk tussenjaar traject. Denk bijvoorbeeld aan een studie volgen in het buitenland, een nieuwe taal leren, naar een High School in het buitenland gaan of misschien maak jij liever een combinatie? Information Planet vertelt je graag meer over verschillende tussenjaar programma’s! Bekijk onze website. Sessie op 11 januari.

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten Tussenjaar? Vakantieplannen? Maak je droom waar en ‘discover your impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. SIW is een veelzijdige Nederlandse uitwisselingsorganisatie zonder winstoogmerk en stuurt al jarenlang vrijwilligers naar projecten in het buitenland. We hebben projecten in meer dan 70 landen. Elk project is weer anders, dus kies wat bij jou past: duurzaamheid, kunst, cultuur, natuur, sociaal of onderwijs. Je kunt alleen of samen met een vriend of vriendin gaan. En alles zo duurzaam mogelijk. Je kan met ons 2 weken op pad, een aantal maanden of zelfs een heel jaar, en soms zelfs (bijna) zonder kosten. Bekijk onze website. Sessies op 5 en 11 januari.

Study Travel sessie 1: Het hoe, wat en waarom van een taalreis tijdens (een deel van) je tussenjaar. StudyTravel is ruim 28 jaar dé specialist in taalreizen en lid van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Tijdens deze presentatie gaan we niet alleen in op de voordelen van een tussenjaar in het algemeen, maar juist ook waarom het een goede keus is om een deel van je tussenjaar in te vullen met een taalreis. Net als bij elke buitenlandervaring zal je veel (internationale) jongeren leren kennen, nieuwe ervaringen opdoen en onvergetelijke herinneringen maken. Maar een taalreis heeft nog meer voordelen, bijvoorbeeld voor je vervolgstudie en je carrière. Een taalreis is echt veel meer dan alleen een taal leren! Bekijk onze website. Sessie op 11 januari.

Study Travel sessie 2: Een taalreis van A tot Z. Tijdens de presentatie “Een taalreis van A tot Z” gaan we in op alle details van je taalreis. We geven je tips hoe je de meest geschikte bestemming,  cursus en, minstens zo belangrijk, accommodatie kiest. Wellicht heb je al verhalen gehoord van anderen, wat zij hebben gedaan en waarom ze dat helemaal fantastisch vonden. Maar iedereen is anders, en het gaat erom uit te zoeken wat voor jou de beste keus is. Dan kom jij net zo enthousiast terug. Dus als je gaat vergelijken en kiezen, dan zijn er een aantal dingen waar je zeker op moet letten. Bekijk onze website. Sessie op 11 januari.

Wilweg Onafhankelijke organisatie Wilweg/Nuffic geeft je alle praktische informatie die je nodig hebt voor als je tijdens een tussenjaar naar het buitenland wilt, of in het buitenland wilt studeren. Onder meer over visa, verzekeringen, werken in het buitenland en mogelijkheden voor beurzen om jouw reis te kunnen betalen. Bekijk onze website. Sessie op 5 januari.

Yellow Au Pairs Wil jij grote zus of broer worden voor gastkinderen als Au Pair in het buitenland? Onderdeel worden van een andere cultuur, een nieuwe taal leren en een te gekke tijd beleven? Zoek je een geschikte invulling van jouw tussenjaar, zomervakantie of stage? Dan ben je bij Yellow Au Pairs aan het juiste adres. Wij helpen jou heel graag om jouw Au Pair dromen waar je maken! Kies jij voor een land binnen Europa of juist buiten Europa? Persoonlijk contact en betrokkenheid staat bij ons centraal. Bekijk onze website. Sessies op 5 en 11 januari.