TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Deelnemerslijst Tussenjaarbeurs 18 en 26 januari 2023

 

Deze online beurs vindt plaats op woensdag en donderdag 18 en 26 januari 2023 van 19.00 tot ongeveer 21.30 uur. Organisaties die live online infosessies geven – met gelegenheid voor vragen – stellen zich hier voor in alfabetische volgorde.

Met 18 januari inleiding ´Hoe een tussenjaar bijdraagt aan een goede studiekeuze’ door Hermien Miltenburg, maker van blog Studiekeuzekind. En 26 januari een inleiding over gratis MDT-vrijwilligersprojecten met talentcoaching in verschillende sectoren.

 

Wil je weten wat voor jou de beste invulling van een tussenjaar is? Kosten en risico’s hierbij beperken? En dit jaar gebruiken om jouw kans op een fijne (studie)loopbaan te vergroten? Kijk hier voor workshop Tussenjaarplan.

Het TussenjaarKenniscentrum doet geen uitspraken over de kwaliteit van aanbieders van tussenjaar activiteiten en draagt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Organisaties die infosessies geven op deze beurs:

Activity International:  Op reis in je Tussenjaar! Je hebt buitenlandplannen tijdens een tussenjaar. Maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Dan biedt Activity International een uitkomst. Wij hebben een breed scala aan reizen in het buitenland. Van twee weken tot een jaar, vrijwilligerswerk of betaald, geheel georganiseerd of zelfstandig. Er is van alles mogelijk. Ook heb je keuze uit verschillende landen. Wij vertellen je graag meer over alle opties die Activity International biedt. Hopelijk kan je dan niet wachten om aan je tussenjaar te beginnen!

Tussenjaarbeurs deelnemende organisatie ASSE Nederland

ASSE Nederland: Een tussenjaar? Kies voor een High School in Amerika, Canada of Mexico! Woon bij een gastgezin en ga naar een lokale High School. Maak kennis met een andere cultuur, leer de taal vloeiend spreken en maak vrienden voor het leven. Het unieke aan een ASSE-uitwisseling is dat je zowel in Nederland als in het buitenland begeleid wordt door ASSE. Stap voor stap op jouw highschoolavontuur naar het buitenland met uitstekende persoonlijke begeleiding. ASSE International plaatst al meer dan 45 jaar studenten op verschillende high schools wereldwijd. ASSE Nederland werkt met High Schools in Amerika, Canada en Mexico. Waarbij je de keuze hebt uit diverse programma’s.

Breekjaar: is het meest complete tussenjaar van Nederland, voor alle jongeren die de volgende stap willen bepalen na de middelbare school of na een studiestop. Breekjaar geeft je de ruimte, kansen en coaching om jouw beste zelf ontdekken. Je doorloopt een breed programma aan activiteiten waarin je ervaart, proeft, ruikt en probeert. Je gaat er zelfs even 6 weken tussenuit tijdens de reisperiode. Letterlijk en figuurlijk: naar jouw favoriete bestemming, maar vooral op reis naar jezelf. Daardoor ontwikkel je in hoog tempo meer doorzettingsvermogen, zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Om daarna te kiezen wat JIJ wilt en niet de mensen om je heen.

Cultural Care Au Pair: Stap uit je comfortzone als au pair. Ontwikkel nieuwe vaardigheden, maak internationale vriendschappen en ontdek Amerika. Kom terug met meer zelfvertrouwen, zelfkennis, vloeiend Engels en prachtige verhalen. Maak deel uit van je gastgezin terwijl je voor kinderen zorgt, volg vakken aan een Amerikaanse college en zet jouw au pair certificaat met trots op je CV. Kost en inwoning zijn inbegrepen en je ontvangt een wekelijkse vergoeding die je kan besteden aan mooie reisjes. Bij Cultural Care focussen wij op het creëren van relaties door persoonlijke begeleiding zodat jij dit avontuur goed voorbereid kan starten bij jouw tweede thuis.

tussenjaar Education First

Education First: Neem deel aan de workshop van EF Education First en leer meer over het plannen van een taalreis en tussenjaar naar het buitenland. Ervaar hoe het is om te leven in een ander land, nieuwe vrienden te maken van over de hele wereld en te communiceren in de lokale taal. Je kan al op reis vanaf twee weken naar 50 bestemmingen wereldwijd. Jij bepaalt zelf hoelang, wanneer en waarheen je wilt reizen en wij zorgen voor jouw droomreis op maat!

 

Futureproof: Bij ons leer je alles over impact ondernemerschap. Je volgt workshops van experts, versterkt je CV, breidt je netwerk uit en doet werkervaring op. Je gaat aan de slag met je eigen startup-idee of je werkt aan een innovatieproject bij een bestaande impact onderneming in jouw stad. Kortom, een kickstart van jouw carrière met impact! Het goede nieuws? Meedoen kost je niets, behalve tijd (8 uur per week).  Ben jij enthousiast en wil je meer weten over het programma, of je zelfs meteen aanmelden? Te gek! Kijk voor meer informatie op onze website of download hier de brochure.

Go Europe! Voor jouw buitenlandervaring in Europa. Wil je naar het buitenland, maar weet je niet waar je moet beginnen of kun je wel wat hulp gebruiken om de weg te vinden tussen de vele mogelijkheden? Als onafhankelijk informatiepunt vertellen wij je alles over de verschillende mogelijkheden in Europa en geven antwoord op al je vragen. Bijvoorbeeld over (GRATIS!) meedoen aan bijv. een jongerenuitwisseling of Europees Vrijwilligerswerk. Want wij vinden dat iedereen die een buitenlandervaring op wíl doen, de kans moet krijgen.

IMCoach: Bij Stichting IMC Weekendschool geven wij kinderen die dat het hardste nodig hebben verrijkend onderwijs. Dat doen wij door gastdocenten uit te nodigen, die prikkelende lessen geven door te vertellen over hun beroep. Als IMCoach (vrijwilliger) help je ons de leerlingen te begeleiden en de gastdocenten te ondersteunen. In totaal help jij 80 uur waarvan de uren vrij in te delen zijn. Natuurlijk krijg je er ook wat voor terug: een waardebon van €100 en een Europass certificaat bij het afronden van jouw traject. Wil je ervaren hoe het is om in de klas te staan? Meld je dan aan!

Tussenjaar Information Planet

Information Planet: Een High School in het buitenland is écht een uniek avontuur! Tijdens een High School programma leer je een nieuwe taal, ervaar je een andere cultuur, maak je nieuwe vrienden en ontdek je waar je eigen interesses liggen. Naast de persoonlijke en educatieve ontwikkeling, beleef je tijdens een High School programma ook heel veel plezier! Wil je meer weten over onze High School programma’s? Bezoek onze presentatie en wij vertellen je alles wat je moet weten. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Tot dan!

Intermijn: Welkom bij Intermijn! Sinds 2013 bieden wij met veel plezier ons tussenjaarprogramma aan. Intermijn in het kort:

  • Programma van 3 maanden, 4 dagen per week
  • Kleinschalige groepen (10-12 jongeren per groep)
  • Combinatie van persoonlijke ontwikkeling, ontwikkelen van (studie-)vaardigheden en studiekeuze maken
  • Locaties in Utrecht en Amsterdam

Op de (digitale) tussenjaarbeurs ontmoet je onze enthousiaste coaches en oud-deelnemers. We vertellen je graag alles over ons programma en je kunt al je vragen stellen! En denk je nu al: ‘dat is misschien wel iets voor mij!’ ? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en kom (samen met je ouders) langs op een van onze locaties.

Into Study Exchanges: al jaren gespecialiseerd in het organiseren van high school programma’s in het buitenland. Wij zijn een kleine organisatie en daar ligt ook onze kracht. Met into kun je naar allerlei bestemmingen over de hele wereld. Denk aan een echte high school experience in Amerika, Zuid-Afrika, Spanje, Engeland of bijvoorbeeld Japan! Je kunt kiezen om een schooljaar, semester of korter weg te gaan. Tijdens je uitwisseling woon je in een gastgezin en ga je naar een lokale high school. Hebben we je interesse gewekt? Kijk dan op onze website www.into-highschool.nl en kom naar onze presentatie!”

Jonge Helden Academie: een tussenjaar: Geef jij jezelf de tijd en ruimte om stil te staan bij waar jij goed in bent, wat jij belangrijk vindt en waar jij mee verder wilt? Wij van de Jonge Helden Academie geven je meer informatie over ons traject op de online tussenjaarbeurs op 18 en 26 januari. Met 8 jaar ervaring helpt de Jonge Helden Academie je graag bij het maken van keuzes. Waar ben jij goed in, wat vind jij belangrijk en waar wil jij mee verder? Kijk voor meer informatie op www.jongeheldenacademie.nl

tussenjaar Jongerenambassadeurs sessie bij tussenjaarbeurs

Jongerenambassadeurs: In het hele land laten jongerenambassadeurs tussen de 12 en 30 jaar hun stem horen. Ze maken impact bij een ministerie, dierenasiel, museum of iets totaal anders. Ook jij kan aan de slag bij een maatschappelijke organisatie, bedrijf of (overheids)instantie! Je wordt gematcht aan een droomplek die bij jou past en gaat een paar uur per week of per maand aan de slag. Als jongerenambassadeur ben jij dé jongerenexpert en geef jij advies waar de organisatie ook echt iets mee doet. Ontdek tijdens deze sessie wat de mogelijkheden zijn en waar jij je stem kan en wil laten horen!

MDT-projecten in heel Nederland  Tientallen vrijwilligersprojecten door heel Nederland. Je kunt hiermee iets betekenen voor anderen én krijgt coaching om jóuw talenten te ontdekken en ontwikkelen. In elk vakgebied dat je kunt bedenken: van natuur, sport, ICT en media, tot cultuur en maatschappij. Bij sommige van deze projecten krijg je een vrijwilligersvergoeding. En je kunt een certificaat van deelname krijgen, dat waardevol is voor jouw cv.

Nederlandse Ondernemers Academie: Het enige tussenjaarprogramma waarin je leert ondernemen. Geen studieboeken, maar DOEN’s en inspirators. 4 maanden: 1 dag/week op locatie + 16 uur/week bezig met eigen bedrijf. Topcombi met chillen, reizen en werken. Wij helpen graag met jouw eerste stappen in het ondernemerschap. Je gaat op ontdekkingstocht. Een reis waarin je je eigen bedrijf opzet en jouw talenten ontdekt. Van 1e idee tot echt je eigen product. Je bouwt een website, leert wat investeren inhoudt en ervaart met zeilen, survival en martial arts waar jij goed in bent. Nog geen concreet idee? No worries, die vinden we samen. www.de-noa.nl/ons-toffe-ondernemersprogramma

Powerjaar: Wij heten jullie van harte welkom bij Powerjaar: het inspiratieprogramma voor ambitieuze jongeren na hun havo of vwo! Ontdek hoe de Powerreis van zes maanden jou op een unieke wijze inspireert om een studiekeuze te maken die écht bij jou past. Bij Powerjaar doe jij vanuit de Wisdom Cave (in Den Haag) kennis op over allerlei thema’s van de toekomst, zoals: artificial intelligence, cultuur, (duurzaam) ondernemen, evolutie, het universum, psychologie en nog veel meer! Daarnaast doe jij praktijkervaring op bij leuke bedrijven en draag jij bij aan een goed doel. Je krijgt tijdens jouw Powerreis alle handvatten om vol zelfvertrouwen door te stromen naar het hoger onderwijs. Ga jij ook – als Explorer bij Powerjaar – mee op reis om jezelf én jouw ideale studiekeuze te ontdekken? Let op: wij hebben max. 20 plaatsen in sept. ‘23

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten: Tussenjaar? Vakantieplannen? Wat dacht je van vrijwilligerswerk in het buitenland. We hebben projecten in meer dan 70 landen. Elk project is weer anders, dus kies wat bij jou past: duurzaamheid, cultuur, natuur, sociaal of onderwijs. Je kunt alleen of samen met een vriend of vriendin gaan. Maak je droom waar en ‘discover your impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Je kan met ons 2 weken op pad, een aantal maanden of zelfs een jaar. Ben je tussen de 18 en 30 jaar? Dan kan je bijna kosteloos naar een project in Europa via het European Solidarity Corps (ESC). Dus grijp je kans en ‘discover your impact abroad’.

STS Education tussenjaarbeurs

STS High School: Ben je tussen de 14 en 18,5 jaar oud, dan kun je als uitwisselingsscholier voor een half jaar of een jaar naar het buitenland voor het avontuur van je leven! Reizen is een van de beste dingen die je kunt doen in je leven. Het biedt je de kans om nieuwe dingen uit te proberen en mooie plekken te zien. Maar als uitwisselingsscholier krijg je nog meer: een tweede thuis. Je leert een compleet andere omgeving kennen, wordt ondergedompeld in een andere cultuur en ontmoet mensen uit andere landen. Je leert nieuwe dingen over jezelf waar je tijdens kortere reizen of vakanties niet achterkomt. Wij maken graag kennis met jou en vertellen graag meer op over de uitwisselingsprogramma’s op de Tussenjaarbeurs op 18 en 26 januari! Start your journey with STS today!

The Palmtree Project: Hola! Wij zijn Merel en Christa en we hebben The Palmtree Project opgericht: hét tussenjaar project voor iedereen die graag Spaans wilt leren én aan zichzelf wilt werken! Je verblijft 8 weken in Valencia in één van onze huizen samen met de andere deelnemers. Elke week krijg je vier ochtenden Spaanse les en twee coaching workshops buiten in het zonnetje. In drie 1:1 gesprekken met je persoonlijke coach ga je dieper aan de slag met je zelfontwikkeling en kijk je waar je aan wilt werken en hoe. Neem deel aan onze presentatie voor meer info!

Travel Active: Wij zijn al 33 jaar dé specialist bij wie je moet zijn voor jouw droomavontuur! Stap in de gele schoolbus met High School in Amerika of Canada, of leer vloeiend Spaans spreken met een Taalreis in Valencia of Costa Rica. Zorg voor je hostkids als Au Pair in Australië of Nieuw-Zeeland of draag een steentje bij aan lokale communities met Vrijwilligerswerk in Tanzania of Thailand. Samen kijken we wat het beste bij jou past en tijdens je buitenlandreis ben je verzekerd van persoonlijke begeleiding dankzij onze partnerorganisaties. Zo zorgen we voor een authentieke, onvergetelijke culturele uitwisseling. Open je wereld!

Vrijwillig Wereldwijd is het startpunt voor goed vrijwilligerswerk in het buitenland. Ben jij 16 jaar of ouder en wil je graag meer van de wereld zien, nieuwe mensen leren kennen en culturen ontdekken? Via Vrijwillig Wereldwijd kun je betaalbaar en verantwoord vrijwilligerswerk doen of stage lopen op één van de projecten in Afrika, Azië, Zuid-Amerika of Europa. Je betaalt bij ons éénmalig deelnamekosten van € 385,- en je mag dan 9 maanden lang projecten en landen combineren. Dit is natuurlijk ideaal voor een tussenjaar!!!

Your Journey Academy: In deze online academy biedt Joyce begeleiding op basis van haar levenservaring en jarenlange ervaring als coach. Verder biedt Your Journey inspiratie en tips in de vorm van blogs, podcasts, boekentips en tips/tools.Your Journey biedt coaching aan in verschillende vormen. Het unieke aan Your Journey is dat we zijn gebaseerd in het zuiden van Spanje en daarom de mogelijkheid bieden voor online coaching, maar ook coaching in Málaga! We vinden het belangrijk dat jongeren eigen keuzes leren maken waar zij gelukkig van worden en op hun eigen voorwaarden kunnen leven, maar ook dat ouders en scholen hen hierbij kunnen begeleiden.