TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Deelnemerslijst Tussenjaarbeurs 30 juni 2022

 

Organisaties die aanwezig zijn bij de Nationale Tussenjaarbeurs op 30 juni stellen zich hier voor, in alfabetische volgorde. Deze beurs is van 16 tot 21 uur bij Yverta aan de Randhoeve 2 in Houten, bij Utrecht. Goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Schrijf hier gratis in.

Het TussenjaarKenniscentrum doet geen uitspraken over de kwaliteit van aanbieders van tussenjaar activiteiten en draagt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Activity International: Tussenjaar Reis Specialist. Je hebt buitenlandplannen tijdens een tussenjaar. Maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Dan biedt Activity International een uitkomst. Wij hebben een breed scala aan reizen in het buitenland. Van twee weken tot een jaar, vrijwilligerswerk of betaald, geheel georganiseerd of zelfstandig. Van Australië tot Costa Rica of van lesgeven tot werken met dieren. Er is van alles mogelijk! Wij vertellen je graag meer over alle opties die Activity International biedt. Hopelijk kan je dan niet wachten om aan je tussenjaar te beginnen!

ASSE Nederland: Een tussenjaar? Ga High School Amerika, Canada of Mexico doen! Woon bij een gastgezin en ga naar een lokale High School! Maak kennis met een andere cultuur, leer de taal vloeiend spreken en maak vrienden voor het leven. Het unieke aan een ASSE-uitwisseling is dat je zowel in Nederland als in het buitenland begeleid wordt door ASSE. Je krijg uitstekende persoonlijke begeleiding van A tot Z.

Breekjaar: is het meest complete tussenjaar van Nederland, voor alle jongeren die de volgende stap willen bepalen na de middelbare school of na een studiestop. Breekjaar geeft je de ruimte, kansen en coaching om jouw beste zelf ontdekken. Je doorloopt een breed programma aan activiteiten waarin je ervaart, proeft, ruikt en probeert. Je gaat er zelfs even 6 weken tussenuit tijdens de reisperiode. Letterlijk en figuurlijk: naar jouw favoriete bestemming, maar vooral op reis naar jezelf. Daardoor ontwikkel je in hoog tempo meer doorzettingsvermogen, zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Om daarna te kiezen wat JIJ wilt en niet de mensen om je heen.

Cultural Care Au Pair: Stap uit je comfortzone als au pair. Ontwikkel nieuwe vaardigheden, maak internationale vriendschappen en ontdek Amerika. Kom terug met meer zelfvertrouwen, zelfkennis, vloeiend Engels en prachtige verhalen. Maak deel uit van je gastgezin terwijl je voor kinderen zorgt, volg vakken aan een Amerikaanse college en zet jouw au pair certificaat met trots op je CV. Kost en inwoning zijn inbegrepen en je ontvangt een wekelijkse vergoeding die je kan besteden aan mooie reisjes. Bij Cultural Care focussen wij op het creëren van relaties door persoonlijke begeleiding zodat jij dit avontuur goed voorbereid kan starten bij jouw tweede thuis.

Education First: Stel jouw tussenjaar zelf samen. Vertrekken kan elke maandag voor een taalreis vanaf twee weken. In welke cultuur ga jij je straks onderdompelen?Leer over de lokale gebruiken en cultuurverschillen, ervaar hoe het is om te leven in een ander land, maak nieuwe vrienden van over de hele wereld en leer te communiceren in de lokale taal. Je kunt al op reis vanaf twee weken naar 50 bestemmingen wereldwijd. Pak alvast je spullen en kies zelf hoelang, wanneer en waarheen je wilt reizen!

Futureproof: Gratis training. Wil jij ontdekken of ondernemerschap iets voor jou is? Of wil jij jezelf oriënteren op een baan die echt bij je past? Wil je samen of alleen je eigen start-up opzetten of aan een innovatief vraagstuk werken van een ondernemer uit jouw stad? Besteed je tussenjaar dan aan Futureproof. Door jouw ideeën maken we de wereld een stukje mooier. Je krijgt toffe workshops, coaching, bereid je netwerk uit en steekt je handen uit de mouwen om ideeën werkelijkheid te laten worden. Je leert jezelf nog beter kennen, en leert keuzes maken waar je blij van wordt voor je eigen toekomst, Futureproof!

GLOW UP! Wil jij erachter komen waar je talenten liggen en wat je wil qua studie of werk? En intussen iets goeds doen voor de maatschappij. Doe dan vanaf 5 september mee met het GRATIS programma MDT GLOW UP! Dit heeft twee groepen waaruit je kunt kiezen: één gericht op persoonlijke ontwikkeling en één gericht op sociaal ondernemerschap. Je gaat naast de wekelijkse trainingsdag met je vaste groep, ook aan de slag bij een mooi project of gastorganisatie in Rotterdam. Dit is een programma van Maatschappelijke Diensttijd, waarin je 16-20 uur per week investeert in jezelf en Rotterdam.

Go Europe! Voor jouw buitenlandervaring in Europa. Wil je naar het buitenland, maar weet je niet waar je moet beginnen of kun je wel wat hulp gebruiken om de weg te vinden tussen de vele mogelijkheden? Als onafhankelijk informatiepunt vertellen wij je alles over de verschillende mogelijkheden in Europa en geven antwoord op al je vragen. Bijvoorbeeld over (GRATIS!) meedoen aan bijv. een jongerenuitwisseling of Europees Vrijwilligerswerk. Want wij vinden dat iedereen die een buitenlandervaring op wíl doen, de kans moet krijgen.

Helloprint: Wil je een tussenjaar in het zonnige Spanje en ben je tegelijkertijd op zoek naar zelfontwikkeling en ervaring opdoen in een jong en innovatief bedrijf? Helloprint is daarvoor de ideale plek! Helloprint is ‘s werelds grootste marktplaats voor op maat gemaakte print-producten. Wat Helloprint uniek maakt, is ons 200+ team uit 36 verschillende landen. We worden gedreven door cultuur, gemotiveerd door impact en zijn gefocust om samen iets moois te creëren. We organiseren daarnaast veel activiteiten, events en feestjes zodat je vaak genoeg de kans krijgt om andere Helloprinters te ontmoeten:) Ben jij klaar om je ”adventure of a lifetime” te beginnen in Valencia?

IBO-Nederland verbindt vrijwilligers aan lokale internationale hulpprojecten. Dat doen we om levensomstandigheden van mensen te helpen verbeteren en om mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen voor een échte ontmoeting. Als vrijwilliger werk je een paar weken in een internationale groep aan een concrete sociale, ecologische of bouwklus. Je komt op plekken waar je als toerist niet zou komen en je leert een land echt kennen. Tegelijk maak je kennis met vrijwilligers uit verschillende landen en uit het land zelf. Bouw ook mee aan een mooiere wereld!

Information Planet: Ontdek het buitenland op een educatieve manier! Information Planet is specialist op het gebied van studeren, high school, taalcursussen en tussenjaar mogelijkheden in het buitenland. Onze studiespecialisten begeleiden jou van A tot Z. Vanaf het moment dat je je gaat oriënteren op een programma in het buitenland totdat je daadwerkelijk in het vliegtuig stapt. Ook op locatie blijven wij jouw contactpersoon. Iedere buitenlandervaring is uniek. Wij geven dan ook advies op maat. We nemen samen met jou je wensen, opleidingseisen en locatie voorkeuren door en maken een duidelijk plan om je studieplannen te realiseren.

Intermijn: Welkom bij Intermijn! Sinds 2013 bieden wij met veel plezier ons tussenjaarprogramma aan. Intermijn in het kort:

  • Programma van 3 maanden, 4 dagen per week
  • Kleinschalige groepen (10-12 jongeren per groep)
  • Combinatie van persoonlijke ontwikkeling, ontwikkelen van (studie-)vaardigheden en studiekeuze maken
  • Locaties in Utrecht en Amsterdam

Op de TussenjaarBeurs ontmoet je ons enthousiaste team van coaches. We vertellen je graag alles over ons programma en je kunt al je vragen stellen.

Jonge Helden Academie: Ervaar je veel DRUK om een goede of juiste keuze te maken? Bij de Jonge Helden Academie geven wij je de RUST en RUIMTE om weloverwogen te ontdekken wat jou uniek maakt. Geef jij jezelf in een tussenjaar de tijd en ruimte om stil te staan bij waar jij goed in bent, wat jij belangrijk vindt en waar jij ECHT mee verder wilt? Durf jij ervoor te kiezen om de held te zijn én te blijven in je eigen leven? Deelnemen aan de Jonge Helden Academie betekent dat je jouw eigen verhaal zoveel mogelijk naar eigen hand kunt zetten, nu en in de toekomst. Een verhaal waar jij blij van wordt. En wij met JOU.

MDT-projecten in heel Nederland  Tientallen vrijwilligersprojecten door heel Nederland. Je kunt hiermee iets betekenen voor anderen én krijgt coaching om jóuw talenten te ontdekken en ontwikkelen. In elk vakgebied dat je kunt bedenken: van natuur, sport, ICT en media, tot cultuur en maatschappij. Bij sommige van deze projecten krijg je een vrijwilligersvergoeding. En je kunt een certificaat van deelname krijgen, dat waardevol is voor jouw cv.

MKstart: Heb je nog geen idee wat je wilt gaan studeren, maar ben je wel op zoek naar een zinvol én creatief tussenjaar? Dan is MKstart iets voor jou. MKstart is een vooropleiding en fulltime oriëntatiejaar beeldende kunsten & vormgeving. Tijdens het MKstart jaar ga je je bezighouden met een breed aanbod aan creatieve vakken en ontwikkel je vaardigheden die je bij alle studies van pas komen. Daarnaast bouw je aan een portfolio dat je kunt gebruiken om toelating te doen bij alle creatieve opleidingen voor kunst & vormgeving

Nederlandse Ondernemers Academie Het enige tussenjaarprogramma waarin je leert ondernemen. Geen studieboeken, maar DOEN’s en inspirators. 4 maanden: 1 dag/week op locatie + 16 uur/week bezig met eigen bedrijf. Topcombi met chillen, reizen en werken. Wij helpen graag met jouw eerste stappen in het ondernemerschap. Je gaat op ontdekkingstocht. Een reis waarin je je eigen bedrijf opzet en jouw talenten ontdekt. Van 1e idee tot echt je eigen product. Je bouwt een website, leert wat investeren inhoudt en ervaart met zeilen, survival en martial arts waar jij goed in bent. Nog geen concreet idee? No worries, die vinden we samen.

Ontmoet Afrika: Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen die daar leven. Hier leer je van, het geeft inspiratie en leidt tot betrokkenheid. Wij bieden een unieke ervaring die uitgaat van echt contact, gelijkwaardigheid, interculturele ontmoetingen en wederzijds leven. Daarnaast bieden wij een goede persoonlijke begeleiding, zowel vooraf als tijdens je verblijf in Afrika.

Powerjaar: Bij Powerjaar bouwen wij aan een veilig en vertrouwde omgeving, waardoor jij lekker in je vel komt te zitten en je de ruimte krijgt om te kunnen onderzoeken wat echt belangrijk is voor jóú. Waar word jij gelukkig van? Hoe kun jij hiervan later jouw beroep maken? En welke studie versterkt jou om jouw dromen waar te maken? Wanneer jij namelijk echt jezelf durft te zijn, al jouw vragen kunt stellen en kunt praten over jouw dromen; kom jij er veel sneller achter wat wel of niet bij jou past! Ons programma bestaat uit drie blokken van twee maanden, waar wij plaats hebben voor max. 15 studenten. Ga jij met ons mee op reis?

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten Tussenjaar? Vakantieplannen? Wat dacht je van vrijwilligerswerk in het buitenland. We hebben projecten in meer dan 70 landen. Elk project is weer anders, dus kies wat bij jou past: duurzaamheid, cultuur, natuur, sociaal of onderwijs. Je kunt alleen of samen met een vriend of vriendin gaan. Maak je droom waar en ‘discover your impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Je kan met ons 2 weken op pad, een aantal maanden of zelfs een heel jaar. Ben je tussen de 18 en 30 jaar? Dan kan je bijna kosteloos naar een project in Europa via het European Solidarity Corps (ESC). Dus grijp je kans en ‘discover your impact abroad’.

Spanish Language Connections: Er zijn eindeloos veel opties om de Spaanse taal te leren. Wij van Spanish Language Connections helpen onze klanten door de bomen het bos te zien, en bieden een op uw wensen afgestemde service. We hebben een uitgebreid netwerk van kwalitatief uitstekende Spaanstalige scholen en universiteiten die door Instituto Cervantes geaccrediteerd zijn. Wij kennen al onze partners persoonlijk, en kunnen daardoor topkwaliteit en goede  begeleiding garanderen voor particulieren en zakelijke klanten. Wij adviseren en bemiddelen ook bij stages en plaatsing in een bachelor- of materprogramma bij een Spaanse universiteit .

Study Travel: is al 30 jaar dé specialist in taalreizen en lid van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Tijdens de beurs geven we 2 presentaties (om 16.30 en 20.00 uur) over wat een taalreis is en waarom het een goede keus is om een deel van je tussenjaar in te vullen met een taalreis. Net als bij elke buitenlandervaring zal je veel (internationale) jongeren leren kennen, nieuwe ervaringen opdoen en onvergetelijke herinneringen maken. Maar een taalreis heeft ook voordelen voor je vervolgstudie en je carrière. Bovendien staan jouw wensen voorop: je gaat wanneer en hoe lang je wilt, combineert talen, cursussen en accommodaties zoals je wilt!

Travel Active: Open je wereld! Travel Active is al ruim 30 jaar dé specialist bij wie je moet zijn om je plannen voor een buitenlandavontuur te realiseren! Wij helpen je jouw reis af te stemmen op jouw wensen, verzekeren je van persoonlijke begeleiding in het buitenland dankzij onze partnerorganisaties en zorgen zo voor een authentieke culturele uitwisseling! Au Pair binnen en buiten Europa / High School in het buitenland / Taalreizen in 23 landen / Vrijwilligerswerk in Latijns-Amerika, Afrika en Azië / Work & Travel in Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Zwitserland.

Vrijwillig Wereldwijd is het startpunt voor goed vrijwilligerswerk in het buitenland. Ben jij 16 jaar of ouder en wil je graag meer van de wereld zien, nieuwe mensen leren kennen en culturen ontdekken? Via Vrijwillig Wereldwijd kun je betaalbaar en verantwoord vrijwilligerswerk doen of stage lopen op één van de projecten in Afrika, Azië, Zuid-Amerika of Europa. Je betaalt bij ons éénmalig deelnamekosten van € 385,- en je mag dan 9 maanden lang projecten en landen combineren. Dit is natuurlijk ideaal voor een tussenjaar!!!

WisMon: Mis jij nog een bètavak voor toelating tot je droomstudie? Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot een hbo-opleiding of de universiteit? Bijvoorbeeld omdat je profiel niet aansluit bij je studiekeuze en je voor toelating een CCVX voortentamen moet behalen of een toelatingstoets bij de opleiding moet afleggen. Onze cursussen wiskunde a, wiskunde b, natuurkunde, scheikunde of biologie op havo- of vwo-niveau behandelen de gehele bovenbouwstof en bereiden je voor op het CCVX-voortentamen, toelatingstoets of staatsexamen. In een tussenjaar kun je maximaal vier vakken inhalen. Zo wordt bijvoorbeeld de studie geneeskunde of tandheelkunde toch bereikbaar!

Yellow Au Pairs: Wil jij grote zus of broer worden voor gastkinderen als Au Pair in het buitenland? Onderdeel worden van een andere cultuur, een nieuwe taal leren en een te gekke tijd beleven? Zoek je een geschikte invulling van jouw tussenjaar, zomervakantie of stage? Dan ben je bij Yellow Au Pairs aan het juiste adres. Wij helpen jou heel graag om jouw Au Pair dromen waar je maken! Kies jij voor een land binnen Europa of juist buiten Europa? Persoonlijk contact en betrokkenheid staat bij ons centraal.

YFU: Via YFU Nederland kun je op uitwisseling naar meer dan 45 landen wereldwijd om als een echte local te leven. Je gaat naar een middelbare school en woont bij een gastgezin; zo leer je de taal en cultuur kennen. Ervaar de enthousiaste High School Spirit in de Verenigde Staten. Waarbij je wordt opgehaald in de gele schoolbus en je rondloopt tussen de Cheerleaders en American Football Spelers. Vloeiend Spaans leren spreken? Kies dan voor een uitwisseling in het zonnige Spanje of Argentinië. Tijdens de YFU-presentatie zullen wij je alles vertellen over wat een uitwisseling naar het buitenland precies inhoudt!

Your Journey: Toe aan wat tijd voor jezelf maar die wel nuttig willen invullen? Het in Spanje gevestigde Your Journey biedt verschillende programma’s aan om jou op weg te helpen in je tussenjaar. Online aan de slag met je relatie tot stress of werken aan je studiekeuze terwijl je geniet van het zonnetje in Málaga? De keuze is aan jou. De verschillende programma’s over studiekeuze, stress en persoonlijke ontwikkeling zijn zowel te volgen in het zonnige Spanje, als vanuit je luie stoel in Nederland.