TussenjaarKenniscentrum

Onafhankelijk en deskundig

Tussenjaarfonds

 

Een goed besteed tussenjaar vergroot de kans op een succesvolle studie en carrière. Vooral jongeren met welgestelde en hoogopgeleide ouders nemen een tussenjaar, blijkt uit onderzoek. Maar ook andere jongeren verdienen deze kans.

Stichting Tussenjaarfonds wil deelname aan een tussenjaarprogramma – met begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling en richting toekomstkeuze  – mogelijk maken voor alle jongeren. Ook jongeren met ouders die minder verdienen dan de inkomensgrens die geldt voor het aanvragen van een aanvullende beurs als je zou gaan studeren. Voorwaarde is dat de jongere de handen uit de mouwen steekt en zelf de helft van het benodigde bedrag voor het tussenjaarprogramma bij elkaar verdient. Hij/zij is ook verplicht dit programma succesvol af te ronden. Voorzitter van het Tussenjaarfonds Hermien Miltenburg schreef hierover in haar blog Studiekeuzekind.

Bezoekers van de TussenjaarBeurs op 26 maart 2020 betalen bij inschrijving een bedrag van € 5,- dat ten goede komt aan het Tussenjaarfonds.

Het Tussenjaarfonds is opgericht in oktober 2019. KVK 76051633. Dit is het strategisch plan van het Tussenjaarfonds. Dit heeft geen overheadkosten. De statuten kwamen tot stand dankzij onbezoldigde hulp van Notaris Van Schaik te Bemmel. Het onbezoldigd bestuur bestaat uit Hermien Miltenburg (voorzitter, tevens voorlichter van Wageningen University, auteur van Studiekeuzekind.nl en bestuurslid van het TussenjaarKenniscentrum), Hans Roorda (secretaris, decaan havo/vwo van GSG Guido, trainer van de Loopbaangroep, projectleider van de Projectgroep havo-hbo regio Amersfoort en bestuurslid van het Tussenjaarkenniscentrum), John Peeters (penningmeester, organisatiekundige en penningmeester van Enjoy the ride). Voor meer informatie neem contact op met Hermien Miltenburg via Hermien.Miltenburg@gmail.com

Hieronder lees je waarom mensen bijdragen aan dit fonds:

 

Succesvol studeren heeft heel veel te maken met je persoonlijke ontwikkeling. Een tussenjaar kan dat een boost geven. Door een tussenjaar leer je jezelf zoveel beter kennen dan in de schoolbankjes en je eigen gezin. Elke jongere zou de kans moeten krijgen op zo’n ervaring.

studentendecaan Rijksuniversiteit Groningen, Jos Karssies

Geweldig dat jullie dit doen. Het is belangrijk dat ook jongeren van minder welgestelde ouders voor een tussenjaar kunnen kiezen als ze dit willen, en dit waardevol kunnen invullen. Dit heeft positieve effecten op deze jongeren en op de maatschappij.

directeur-bestuurslid TussenjaarKenniscentrum, Daniëlle Vogels

Ik doneer, omdat ik iedere jongere de ruimte gun om te onderzoeken welke drijfveren en talenten hij of zij heeft. Kun je studeren en werken vanuit je hart, dan lukt er zoveel meer.

Ontwikkel Buro, Joyce Heijnsdijk